Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Lærer NRK «hellig krig»?

Den vanligste krigsetiske tankeoperasjonen NRK foretar i midtøsten-reportasjene er en ren sammenligning mellom arabiske og israelske dødstall. Den sammenligningen holder ikke mål. For NRK skiller da ikke mellom terrorisme og selvforsvar.

Enten NRK vet det eller ikke, er og blir det en krigsetisk tankeoperasjon man foretar når man sammenligner partenes tapstall på like fot. Men det er en horribel type krigsetikk NRK da praktiserer.

NRKs nyhetsmanipulasjon i midtøsten-dekningen er meget mangfoldig. For det første fortier man informasjoner som kan hjelpe seerne til å oppdage at Israel under intifadaen praktiserer krigsetisk høyverdig selvforsvar. For det andre lanserer NRK (som kommentator og medie-vinkler) krigsetiske tankemønstre som ikke skiller mellom angrep og forsvar, mellom rettferdig og urettferdig krig.

Det fins to grunnsyn man kan forsvare NRKs krigsetikk ut fra. Det ene er ren pasifisme. Hvis NRK forkaster all krig, kan man naturligvis trygt likestille alle dødsofre i krig. Men hvis NRK lærte krigsetisk pasifisme, burde man jo ha kritisert Arafat akkurat like hardt som man kritiserer Israel.

Det andre mulige grunnsynet er islams lære om «jihad», «hellig krig». Dét er nok Lars Sigurd Sunnanås egentlige krigsetikk, enten han selv er klar over det eller ikke. Da blir det nemlig logisk å kritisere Israels skyting mot arabiske barn, samtidig som man unnskylder og bagatelliserer arabiske skolebussbomber mot jødiske barn.

Men det er jo grovt intellektuelt redelig av NRK å preke jihad-lære til norske fjernsynsseere uten å fortelle dem at det i virkeligheten er det man gjør.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart