Lærer NRK «hellig krig»?

Den vanligste krigsetiske tankeoperasjonen NRK foretar i midtøsten-reportasjene er en ren sammenligning mellom arabiske og israelske dødstall. Den sammenligningen holder ikke mål. For NRK skiller da ikke mellom terrorisme og selvforsvar.

Enten NRK vet det eller ikke, er og blir det en krigsetisk tankeoperasjon man foretar når man sammenligner partenes tapstall på like fot. Men det er en horribel type krigsetikk NRK da praktiserer.

NRKs nyhetsmanipulasjon i midtøsten-dekningen er meget mangfoldig. For det første fortier man informasjoner som kan hjelpe seerne til å oppdage at Israel under intifadaen praktiserer krigsetisk høyverdig selvforsvar. For det andre lanserer NRK (som kommentator og medie-vinkler) krigsetiske tankemønstre som ikke skiller mellom angrep og forsvar, mellom rettferdig og urettferdig krig.

Det fins to grunnsyn man kan forsvare NRKs krigsetikk ut fra. Det ene er ren pasifisme. Hvis NRK forkaster all krig, kan man naturligvis trygt likestille alle dødsofre i krig. Men hvis NRK lærte krigsetisk pasifisme, burde man jo ha kritisert Arafat akkurat like hardt som man kritiserer Israel.

Det andre mulige grunnsynet er islams lære om «jihad», «hellig krig». Dét er nok Lars Sigurd Sunnanås egentlige krigsetikk, enten han selv er klar over det eller ikke. Da blir det nemlig logisk å kritisere Israels skyting mot arabiske barn, samtidig som man unnskylder og bagatelliserer arabiske skolebussbomber mot jødiske barn.

Men det er jo grovt intellektuelt redelig av NRK å preke jihad-lære til norske fjernsynsseere uten å fortelle dem at det i virkeligheten er det man gjør.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart