Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

mars 19, 2001

NRK står til stryk

Systematisk og målbevisst har NRK Dagsrevyen fortiet nyheter som er helt sentrale for bedømmelsen av intifadaen i Midtøsten. Dette er hovedkonklusjonen i en gransking sjefredaktør Odd Sverre Hove i Dagen har foretatt av Dagsrevyens Midtøsten-dekning.

Dagsrevyens suverent verste

Dagsrevyens suverent verste intifada-reportasje ble sendt den 12. oktober 2000. Da undertrykket NRK fullstendig TV-bildene fra de arabiske politisoldatenes bloddryppende lynsjing av to israelere i Ramallah.

Daglig vurdering av Dagsrevyen

Odd Sverre Hove gjennomgår de åtte første ukene av den andre intifadaen dag for dag, og sammenligner utviklingen på bakken og hva som ble rapportert i NRK Dagsrevyen.

NRKs proarabiske helteportretter

To ganger i den perioden Dagens NRK-gransking dekker, sender Dagsrevyen helteportretter av stenkastende palestinaarabiske barn. I helteportrettene gjør man ingen forsøk på servere balansert reportasje.

Lærer NRK «hellig krig»?

Den vanligste krigsetiske tankeoperasjonen NRK foretar i midtøsten-reportasjene er en ren sammenligning mellom arabiske og israelske dødstall. Den sammenligningen holder ikke mål. For NRK skiller da ikke mellom terrorisme og selvforsvar.

NRK fortier det faktiske nyhetsbildet

Det viktigste funnet i Dagens gransking av Dagsrevyens intifada-reportasjer er at Dagsrevyen systematisk og målbevisst har fortiet sentrale deler av det faktiske nyhetsbildet. Journalistisk bedømt kvalifiserer det til strykkarakter.

Når FN skyter mot kvinner og barn

Den moralske brodden i NRKs intifada-dekning handler om at Israel skyter på barn. Men når FN-styrkene skyter på kvinner og barn fra kamphelikoptre, sier NRK ingen ting.

Dette er Arafats barnekrigs-strategi

Bruken av barnesoldater er et sentralt ledd i Arafats militære strategi. Midt i flokkene av steinkastende barn springer det militssoldater som skyter med skarpt. Det internasjonale pressekorpset har strengt forbud mot å ta bilder av disse skytende araberne.

BESØKET: Sharon har ikke med handleliste

Statsminister Sharons første besøk til USA ble innledet søndag. Etter råd fra eksperter har han brutt med gammel tradisjon, at israelske statsministere tar med seg

Det er ikke flere saker å vise
0

Your Cart