Dagsrevyens suverent verste

Dagsrevyens suverent verste intifada-reportasje ble sendt den 12. oktober 2000. Da undertrykket NRK fullstendig TV-bildene fra de arabiske politisoldatenes bloddryppende lynsjing av to israelere i Ramallah.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

I stedenfor å slå opp selve lynsjingen, fokuserte Dagsrevyen på den israelske hevnaksjonen. Oppslaget lød slik: «Kraftig israelsk angrep på palestinarane. (..) Israel hemnar seg fordi to israelske soldatar blei drepne i dag». Denne vinklingen passer som hånd i hanske med Arafats egen informasjonsstrategi. Men den krenker alle normale tanker om forholdet mellom provokasjon og reaksjon, årsak og virkning.

Sunnanå: «Etter at to israelske soldater ble lynsjet i Ramalla i morges, har Israel angrepet huset til palestinernes president, Jassir Arafat, i Gaza, truffet den palestinske radioen og gjennomført fem rakettangrep mot mål i Ramallah».

Viste ikke lynsje-filmen
Det verste med Dagsrevyen den 12. oktober 2000 er ikke vinklingen, men utelatelsen. NRK sendte ikke filmen fra lynsjingen. I stedet lot man Lars Sigurd Sunnanå skildre lynsjingen muntlig.

Sunnanå: «De fire israelske soldatene skal ha tatt feil av veien og havnet i sentrum av Ramallah. Der ble de stanset av rasende ungdommer som satte fyr på bilen deres. Palestinsk politi berget dem unna i første omgang, og tok dem med på politistasjonen. Men ungdommene samlet seg etter hvert foran politistasjonen. Det ble umulig for politifolkene inne i bygningen å holde mobben på avstand.

Den rasende mobben tok seg inn og lynsjet to av de israelske soldatene. Det er uklart hvordan det er gått med de øvrige to.»
Her er det meste galt. For det første var det ikke fire soldater i den israelske bilen, men to. For det andre ble de ikke stanset av arabiske ungdommer, men av arabiske politisoldater. For det tredje slo kommandanten deres en av israelerne i magen allerede ved pågripelsen. Så ble de ført inn på politistasjonen.

Den arabiske politisoldaten som pågrep dem, sprang selv opphiset ut igjen og fortalte en menneskemasse i en begravelse lenger borte i gaten om arrestasjonen. Straks samlet mobben seg foran politistasjonen. Selv sprang soldaten inn igjen, grep et metallrør og begynte å slå den ene israeleren til han døde. Andre soldater og offiserer sparket og slo den andre til døde.

Jødehat-preget bibeltolkning
Så ble det ene av de to likene kastet med hodet først ut gjennom vinduet fra andre etasje. Sunnanås beretning om dette lyder slik: «Da en av de to lynsjede soldatene ble kastet ut på gaten, forsto innbyggerne i Ramallah hva som ville komme. I Midtøsten gjelder «øye for øye, tann for tann» og Ramallah ble etter hvert en spøkelsesby. Folk søkte tilflukt i hjemmene sine mens de ventet på den israelske hevnen».

Sunnanås tekst er en rystende. Folk dro ikke hjem da liket ble kastet ut vinduet. Derimot kastet mobben seg over liket og fortsatte med rå og uhemmet villskap å sparke og slå. Så ble liket bundet etter bena bak en bil og slept gjennom gatene. Det ble tent ild på liket. Hele tiden sang mobben bloddryppende, jødehat-fylte sanger.

NRK og Sunnanå fortier dette rå og utilslørte arabiske hatet mot tilfeldige jøder.

Forøvrig mishandler Sunnanå bibelsitatet om «øye for øye, tann for tann» på en måte som er klassisk antisemittisk. I originsalteksten i Tredje Mosebok 24:20 er det nemlig tale om en erstatningsrettslig regel, ikke en blodhevn-regel.

Unnskylder lynsjingen
Dagsrevy-innslaget fortsetter med en reportasje om hvordan Ramallah forbereder seg på gjengjeldelsesaksjonen. Med ladet språk skildrer Sunnanå de tomme gatene og rakettnedslaget i bl.a. Ramallah politistasjon. Tanzim-lederen Marwan Barghouti «slapp unna». (Men det gjorde jo alle. Gjengjeldelsesaksjonen var forhåndsvarslet.)

I stedenfor å vise lynsjefilmen presterer NRK å intervjue en araber som klager over «israelernes massakre på den palestinske befolkningen»! Sunnanå unnskylder og bortforklarer lynsjingen: «Det var jo et uhell som førte disse to israelske soldatene inn i Ramallah. De tok feil av veien. Palestinske soldater forsøkte å redde dem.» Det siste er også en usannhet. De palestinske soldatene forsøkte ikke å redde dem, men utførte selv lynsjingen.

Sunnanås: «Det palestinske folket har fått en ny påminnelse om hvor maktvillig Israel er.» Avslutningsvis radbrekker også Jarl Munch skriftordet om å skadeserstatninger «øye for øye og tann for tann».
Dagsrevyen viet 15 minutter til lysnjingen i Ramsallah. Men først etter telefonstorm fra seerne så man seg i Kveldsnytt nødt til å vise filmopptaket av lynsjingen.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 12.500 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart