Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

– NTB har ikke brutt god presseskikk, ifølge PFU

Skjermdump fra videostream av møtet i Pressens Faglige Utvalg 19. juni 2012. (Kilde: Journalisten.no)
Skjermdump fra videostream av møtet i Pressens Faglige Utvalg 19. juni 2012. (Kilde: Journalisten.no)
Pressens Faglige Utvalg sluttet seg til innstillingen fra sitt eget sekretariat. Det MIFF mener er brudd på presseetiske normer, forklarer PFU som "manglende presisjon".

I forrige uke ga Pressens Faglige Utvalg en forenklet behandling av klagebrevet som MIFF sendte inn i juli. Utvalget sluttet seg til innstillingen fra sekretariatet, som MIFF gjenga i begynnelsen av august.

MIFF skrev som konklusjon på vår klage: NTB har i dette tilfellet brukt sin posisjon som tilsynelatende nøytral nyhetsformidler til å skape politiske nyheter som det ikke er grunnlag for. Artikkelen kom i en situasjon hvor det var kjent at Israel skulle ha en konferanse i Stavanger for å tiltrekke seg norsk ekspertise og investorer. NTBs konstruksjon kan derfor vanskelig sees som noe annet enn et forsøk på å stikke kjepper i hjulene for økonomisk samarbeide med Israel, eller et forsøk på boikott av Israel.

Ifølge nye opplysninger fra Greater Stavanger Economic Development ble invitasjon til konferansen sendt ut “til et utvalg regionale bedrifter” 11. mai 2012.

Vi mener NTBs artikkel fra 15. mai blant annet hadde til hensikt å skremme norske selskap fra å delta i konferansen, som ble avholdt i Stavanger 30. mai. Artikkelen skulle også skremme fra engasjement i israelsk offshore-satsning generelt.

Ifølge en kilde i norsk offshorenæring, vurderte et norsk selskap å trekke sitt anbud for aktivitet i tilknytning til et israelsk gassfelt etter NTBs artikkel fra 15. mai. Etter at MIFF avslørte NTBs konstruksjon, valgte de imidlertidig å holde fast ved anbudet, da det aktuelle gassfeltet ikke ligger i noe omstridt farvann. Kilden opplyser at deres selskap var det eneste som la inn anbud, og han tror dette skyldes den uklarheten (og dermed usikkerheten) NTB har skapt.

NTBs artikkel var ikke bare et angrep på Israel, men rammet også norsk offshore-industries mulighet til å delta i et av de største gassutviklingsprosjektene i verden det kommende tiår. Dette er dypt beklagelig.

Les alle artiklene relatert til denne saken.

 

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart