Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Davy Wathnes torturist-anklage kom i reprise

Davy Wathne gjør seg selv til en verbal overgriper mot den israelske befolkningen. (Foto: Kjetil Ree, montasje MIFF)
Davy Wathne gjør seg selv til en verbal overgriper mot den israelske befolkningen. (Foto: Kjetil Ree, montasje MIFF)
Israel er “et land som består av torturister”, sa Davy Wathne på TV2. Det er "en meningsløs feilformulering som jeg sterkt beklager", sa han etterpå. I dag kom TV2 med reprise, men den ble fjernet etter at MIFF sendte tips.

MIFF ga rødt kort til TV2s veteranjournalist Davy Wathne etter hans uttalelse tirsdag 30. april.

– Det må være problematisk å være fotballspiller i et land som består av torturister som driter i det internasjonale storsamfunnet, sa Wathne den gang, ifølge gjengivelsen på tv2.no.

I ettertid moderte sportsjournalisten sin uttalelse. Han skrev slik:

“På Twitter og Facebook har jeg gjentatte ganger presisert at jeg selvsagt ikke mener at ALLE israelere er torturister. Det er en meningsløs feilformulering som jeg HAR beklaget og sterkt beklager. At israelske myndigheter fører en politikk som påfører sivile palestinere og uskyldige kvinner og barn umenneskelige lidelser, fastholder jeg. At jeg har tatt til orde for norsk boikott av sommerens U21-EM, er for øvrig en gedigen misforståelse. Ingenting av det jeg sa i debatten gir grunnlag for en slik konklusjon. Tvert imot nevner jeg norsk idretts boikott av Moskva-OL som et resultatløst slag i luften.”

Wathnes korreksjon til seg selv er tydeligvis ikke oppfattet i TV2s sportsredaksjon. Den opprinnelige uttalelsen står fortsatt på artikkelen fra 30. april.

I en ny artikkel fra i dag – 5. juni – kom den på ny. Hvor lenge skal Wathnes verbale overgrep mot åtte millioner israelere gå i reprise?

Skjermdump av Davy Wathnes, med hans egne ord, "meningsløse feilformulering", slik den er gjengitt i en fersk artikkel på TV2.no 5. juni 2013.

 

Oppdatering kl. 10.15 onsdag 5. juni
Kort tid etter at MIFF tipset TV2s journalist om Wathnes tilbaketog i denne saken, ble avsnittet fjernet fra artikkelen. Vi håper det aldri mer kommer i reprise.


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart