Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Gilberts legekollega: – Jødene var mye mer humane

Skjermdump fra The Independent.
Skjermdump fra The Independent.
- Jødene var mye mer humane enn det som skjer her [i Kairo], sier en arabisk lege som var i Gaza under krigen i 2008/2009. "I løpet av tolv dagers kamp i Gaza, var det færre døde enn det var [i Kairo] på mindre enn seks timer."

Stadig flere dystre detaljer kommer fram om hva som skjedde i Kairo onsdag 14. august. Flere hundre mennesker ble drept da egyptiske soldater rykket inn for å rydde bort aktivister fra Det muslimske brorskapet. Hæren har lagt fram overvåkningsbilder som de hevder viser aktivister som skjøt mot soldatene. Aktivistene og internasjonale journalister forteller om massiv ildgivning i timevis fra soldatene inn i tettbefolkede områder.

Journalist Alastair Beach i den britiske avisen The Independent ga en nokså detaljert beskrivelse av hendelsene allerede 15. august. Han nølte ikke med å omtale det som en massakre. Beach snakket blant annet med en lege, «Ahmed», som behandlet de skadde på et sykehus i nærheten av der kampene utfoldet seg.

 

Mye verre enn Gaza-krigen

Ahmed kunne fortelle at han også arbeidet som lege på Gaza-stripen under krigen mellom Israel og Hamas og deres allierte terrorgrupper i desember 2008 og januar 2009.  Om han arbeidet på det samme sykehuset som de to norske legene Mads Gilbert og Erik Fosse er ukjent, men han var deres kollega og medarbeider i kampen for å redde mest mulig palestinske liv.

Ahmed mener det som skjedde i Kairo 14. august var mye verre enn det som skjedde på Gaza-stripen.

– Jeg arbeidet som lege under Gaza-krigen. Jødene var mye mer humane enn det som skjer i dag. Selv i en krig er reglene mer respektable enn dette, sa han til The Independent.

– I løpet av tolv dagers kamp i Gaza, var det færre døde enn det var [i Kairo] på mindre enn seks timer, la han til.

Ahmeds uttalelser stemmer med konklusjonen til den norske forskeren Cecilie Hellestveit, som sier Israel fulgte krigens regler «godt over gjennomsnittlig» under krigen på Gaza-stripen.

Kommentator Kjetil Wiedswang i Dagens Næringsliv siterte Ahmeds uttalelse til The Independent i en kommentar fredag 16. august. Det skal han ha honnør for. Normalt blir ikke Israels krigføring sammenlignet med andre lands krigføring i norsk presse.

 

Norges forhold til Israels krigføring

Israelerne følger nøye med på hva som skjer i Syria og Egypt og andre arabiske land med såkalt «vår», og forstår bedre enn noen gang hvor viktig det er for dem å bevare et militært overtak som hindrer naboene å gå amok med våpen i israelske byer.

I Norge ser vi en fullstendig ulik dekning av Israels krigføring sammenlignet med andre lands krigføring. På ti år kan norske styrker ha drept flere afghanere enn antall palestinere drept av israelske soldater under den første og andre intifadaen til sammen! Tenk hvor ulikt norsk krigsinnsats og israelsk krigsinnsats er dekket av NRK og NTB!

Ingen norske organisasjoner mottar millioner av kroner fra myndighetene for å overvåke og straffeforfølge hva norske soldater har gjort på Balkan, i Libya og i Afghanistan. Tvert imot – Norges allierte i Afghanistan har til og med straffet en offiser som lekket opplysninger om afghanske tapstall til en menneskerettighetsgruppe. Det norske forsvaret har konsekvent avvist å lage statistikk over antall drepte afghanere.

Når israelske styrker kjemper mot fiender som opererer noen få steinkast fra israelske tettsteder, støtter Norge med millioner av kroner dem som står klar for å fange opp den minste ureglementerte handling. Det er å håpe at en ny regjering vil gjøre slutt på slik grov diskriminering av Israel.

 


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart