Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

NTBs jernteppe

Det er fundamentale forskjeller mellom Berlin-muren og Israels barriere på Vestbredden. (Foto: Gavin Stewart, flickr.com)
Det er fundamentale forskjeller mellom Berlin-muren og Israels barriere på Vestbredden. (Foto: Gavin Stewart, flickr.com)
De må ha hatt jernteppe i NTB-redaksjonen i dag, da de omtalte Israels sikkerhetsbarriere på Vestbredden som en "Berlin-mur". Les hvorfor.

Nyhetsbyrået NTB skriver en artikkel om Ariel Sharons død med tittelen Bulldoseren har stanset. Det er svært mye man kunne kommentere i artikkelen, men la oss i hvert fall begynne med ett punkt.

NTBs journalist kaller sikkerhetsbarrieren som Ariel Sharon startet byggingen av for en «Berlin-mur». Dette til tross for at forskjellene mellom de to murene er fundamentale:

Berlin-muren ble bygd av et kommunist-regime for å hindre egne innbyggere å flykte UT, og dermed skade regimets renommé.

På den andre side er Israels mur bygd for å beskytte egne innbyggere, ikke minst jødiske flyktninger fra kommunistregimer og arabiske land, og hindre fiendtlige elementer fra å ta seg INN for å skade dem.

Jernteppet lever fortsatt, men nå i NTBs utenriksredaksjon.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart