Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

NRK forvekslet bosetninger og boliger nok en gang

Skjermdump fra Nrk.no 5. februar kl. 15.00.
Skjermdump fra Nrk.no 5. februar kl. 15.00.
"Israel planlegger 550 nye bosettinger," melder NRK i dag. Igjen og igjen gjør de samme feil, forveksler bosetninger med boliger. I tillegg er dette gamle planer.

Denne gang retter NRK seg selv i brødteksten. «Israel planlegger å bygge 550 nye hus i de okkupertene (sic) områdene øst i Jerusalem,» skriver de videre.

De retter opp med å gjøre en ny feil. Øst-Jerusalem er ikke okkupert, det er annektert av Israel og innlemmet i Jerusalem kommune og gjort til en del av Israel. Når NRK skriver okkuperte Øst-Jerusalem mener de den delen av byen som fra 1948 til 1967 var ulovlig annektert av Jordan. Noen vil hevde at også Israels anneksjon er ulovlig eller uønsket, men det er ikke de folkerettslige sidene vi skal drøfte nå.

Det er på tide at NRK lærer forskjell på en bolig og et tettsted. De har en lang historie med å forveksle bosetninger og boliger. Israelske tettsteder på Vestbredden betegnes som bosetninger, og det er omkring 120 av dem. Vet man det, forstår man hvor feil det blir når NRK hevder at 550 nye bosetninger er under planlegging.

Jerusalem Post forteller at boligene i Øst-Jerusalem er planlagt for mange år siden, men at det nå er gitt byggetillatelser til private entreprenører. Jerusalem kommune opplyser at det også er gitt byggetillatelser til arabiske bydeler i Øst-Jerusalem, men det blir selvsagt ikke meldt av NRK.

– Kommunen har ingen lovlig rett til å nekte eiendomsrettene til landeiere, skriver Jerusalem kommune.

Godkjenningene fordeler seg på 386 boliger i Har Homa, 136 i Neve Yaakov og 36 i Pisgat Zeev. Boligene bygges i 6 til 10 etasjes leilighetskompleks.

I tidligere forhandlinger har palestinske representanter indikert vilje til å la Israel beholde kontroll over de jødiske bydelene av Øst-Jerusalem. Videre utbygging av disse bydelene kommer ikke som en overraskelse på noen.

MIFF foretar jevnlige faktasjekk av NRK, NTB og andre norske medier. Dessverre finner vi mye feil.

MIFF har sendt slik e-post til NRK. Kanskje du også vil sende en saklig protest til info@nrk.no?
MIFF har sendt slik e-post til NRK. Kanskje du også vil sende en saklig protest til info@nrk.no?

Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart