Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Forsinket protest i Aftenposten

Faksmile av Aftenposten 5. juni 2014.
Faksmile av Aftenposten 5. juni 2014.
Torsdag 5. juni trykket Aftenposten en NTB-notis med oppfordringer til Rolling Stones om å droppe Israel. Det var bare et problem...

Problemet var at konserten allerede var avholdt, onsdag 4. juni.

Når NTB og Aftenposten bare kan minne folk om at noen ikke liker Israel, skammer de seg ikke for å være sent ute med nyheter.

NTB sendte ut sin første sak om presset mot Rolling Stones onsdag 4. juni kl. 15.27. Journalist Snorre Schjønberg nevnte at bandet har landet i Israel for første gang, men ikke hvilken dag konserten skulle spilles på.

Det viktigste for NTB å formidle, var en oppfordring fra artistene Roger Waters og Nick Mason til Rolling Stones om å «droppe Israel». Derfor fikk dette også plass i overskriften.

NTB nevner ikke at Roger Waters og Nick Mason kom med sin oppfordring til Rolling Stones for over én måned siden – for eksempel 1. mai i Salon.com.

Til tross for vinklingen på en mange uker gammel nyhet, kunne intelligente lesere forhåpentlig forstå av NTB-artikkelen at Rolling Stones måtte ha valgt å avvise oppfordringen til sine artistkollegaer.

Mer spesielt blir det når NTB sender ut en oppdatert versjon av notisen også onsdag kveld, kl. 21.10. Da må konserten allerede ha vært godt i gang i Tel Aviv.

Aftenposten trykket en forkortet versjon av NTB-artikkelen som en notis i sin papiravis torsdag 5. juni. Overskriften «Ber Rolling Stones droppe Israel» står i et noe underlig lys når man vet at Rolling Stones konsert allerede var godt og vel avsluttet med et publikum på omlag 50.000, inkludert MIFFs medlemsutvikler Geir Knutsen.

Helt fra onsdag 4. juni kl. 15.27 kunne NTB ha slått fast det samme som MIFF: Rolling Stones ga blaffen i boikottbevegelsen.

Så lenge Aftenposten og andre norske aviser fortsetter å stole blindt på NTB, vil de gjentatte ganger skjemme sin avis med rene faktafeil, ensidige vinklinger og nå også forsinkede nyheter.

Så er det annet viktig aspekt ved NTBs melding, som MIFFs nestleder Bengt-Ove Nordgård påpeker. De nevner ikke alle de internasjonale stjerneartistene som stadig spiller konserter i Israel. Bare fra planlagte konserter i år og de siste årene kan vi nevne navn som Justin Timberlake, Justin Bieber, Jay-Z, Rihanna, Alicia Keys, Madonna, Pet Shop Boys, Paul Mc Cartney, Deep Purple, Paul Simon, Duran Duran og Depeche Mode.

– Det er også flott å se at Rolling Stones valgte å utsette konserten en liten time av hensyn til praktiserende jøder, og at Mick Jagger ved tolv anledninger under konserten snakket på hebraisk til publikum. Men det er selvsagt ingen historie for NTB, kommenterer Nordgård.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart