Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

BBC: – Falske ”Gaza-bilder” florerer på nettet

Dette er et eksempel på de falske Gaza-rapportene som florerer i sosiale medier. Bildene du ser utgis for å være fra Gaza, men er i virkeligheten fra Aleppo i Syria. (Foto: Skjermdump fra BBC)
Dette er et eksempel på de falske Gaza-rapportene som florerer i sosiale medier. Bildene du ser utgis for å være fra Gaza, men er i virkeligheten fra Aleppo i Syria. (Foto: Skjermdump fra BBC)
De dramatiske bildene som i disse dager deles på sosiale medier og utgis for å vise hendelsene i Gaza, er i mange tilfeller gamle fra helt andre steder i verden. Det har BBC dokumentert.

Skjermdump-bildet du ser i denne artikkelen er et typisk eksempel på en av de mange falske rapportene som i disse dager florerer på sosiale medier som Facebook og Twitter, der folk deler bilder og bildeserier som utgir seg for å være tatt i Gaza nylig, og dermed hevder å dokumentere grusomheter begått av det israelske forsvaret. BBC dokumenterer at bildene du ser her, slett ikke er tatt i Gaza, men i Aleppo, Syria.

Her kan du lese BBCs artikkel og se deres videopresentasjon om saken.

BBC skriver at hashtagen #GazaUnderAttack har blitt brukt hundrevis av ganger de siste ukene. Etter å ha undersøkt et utvalg av de mest delte bildene, konkluderer de med at mange av dem egentlig kommer fra Syria og Irak. Bilder som kommer fra Gaza, er i virkeligheten ofte så gamle som fra 2009.

Så ikke tro på alt du ser på Facebook ved første øyekast!

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart