Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Facebook-protest mot NRK: Stans bruken av Odd Karsten Tveit

Odd Karsten Tveit rapporterer på NRK 15. november 2012. (Skjermdump NRK)
Odd Karsten Tveit rapporterer på NRK 15. november 2012. (Skjermdump NRK)
Med å sende propagandaaktivisten Odd Karsten Tveit som "reporter" til Gaza viser NRK at alle protestene de siste ukene preller av som vann på gåsa. På fire dager samlet MIFF 2318 Facebook-brukere til protest mot NRKs bruk av Tveit.

NRKs tidligere Midtøsten-korrespondent Odd Karsten Tveit har de siste dagene rapportert fra Gaza-stripen. Allerede i mars sendte MIFF et brev til kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen med krav om å stanse bruk av Tveit i reportasjer eller kommentarer som angår Israel. Les og del hele brevet, hvor vi begrunner at Tveit er en propagandaaktivist.

Tirsdag 29. juli startet MIFF Facebook-aksjonen NRK må slutte å bruke Odd Karsten Tveit! Stans misbruket av mine lisenspenger! I løpet av drøye fire døgn, fikk aksjonen støtte av 2318 Facebook-brukere. Aksjonen ble avsluttet natt til søndag 3. august.


Nytt overtramp

Senest i dag, 29. juli 2014, viste Odd Karsten Tveit at han nok en gang har dratt til Midtøsten som en propagandaaktivist.

I NRK Dagsnytt kl. 09.00 leste programlederen følgende introduksjon:

«Minst 13 palestinere er drept i rakettangrep i natt, og fem israelske soldater ble drept av væpnede palestinere som prøvde å komme seg inn i Israel gjennom en tunnel. Konflikten på Gaza-stripen kan bli langvarig, sier NRKs reporter i Gaza Odd Karsten Tveit.»

Vi gjengir i sin helhet hva Odd Karsten Tveit sa videre:

«Det er åpenbart at det er politikerne som har bestemt seg for at denne kampanjen skal fortsette, og de har folket bak seg. Alt tyder på, i dag tidlig, at denne konflikten, denne krigen mot Gaza, kan bli langvarig. Og det er ikke rakettene til Hamas eller tunnelene som er årsaken her, det er fundamentalt okkupasjon, det er det som ligger bak her. Isolasjon av Gaza-stripen i åtte år, og okkupasjon, det er det som gjør at Hamas og de andre gruppene reagerer slik som de gjør.»

Tveit fortalte ikke at den uformelle våpenhvilen var brutt i flere Hamas-angrep dagen før, eller at ti israelske soldater var drept. Nei, israelske ledere skal uansett framstilles som aggressorer – alltid.

Deretter går Tveit helt over til å bli talerør for Hamas. Gaza-stripen har ikke vært isolert i åtte år. Palestinere får stadig komme inn i Israel for medisinsk behandling. Varer strømmer hver dag inn til området gjennom israelske grensestasjoner. I årevis var det stor trafikk gjennom underjordiske tunneler i Rafah-området. Det siste året har egyptiske myndigheter stanset mye av denne trafikken, men hvorfor retter ikke da Hamas sine raketter mot Kairo? Selvsagt fordi de brenner etter å drepe jøder.

Israel har gjennomført varekontroll til Gaza for å hindre våpensmugling. Derfor gjennomføres det også en effektiv sjøblokade, som har støtte fra de store europeiske landene. Alle Israels tiltak kom etter at Hamas og andre terrorgrupper hadde angrepet Israel med en stor mengde granater og raketter. Tveit bommer stygt når han forveksler årsak og virkning.

Israel avsluttet sin okkupasjon av Gaza-stripen i 2005. Da hadde Israel lovlig okkupert området i 38. Israel har flere ganger kommet med tilbud om å avslutte (den lovlige) okkupasjonen av Vestbredden. Hamas ser på hele Israel som okkupert, og det gjør kanskje Odd Karsten Tveit også?

Hva er fundamentalt? At palestinerne, selv ikke de såkalte «moderate», vil godta en stat med jødisk flertall.

Når NRKs nyhetsdirektør Per Arne Kalbakk mottar klager på NRKs dekning, har han den siste uken ofte sendt et standardsvar som innledes slik:

«NRK som institusjon har ikke noen mening om hvem som har rett og hvem som tar feil i Israel-Palestina-konflikten, eller hvem som begår de verste overgrepene mot sivilbefolkningen.»

NRK har ingen mening om hvem som har rett og hvem som tar feil? Hørte du det Tveit? NRK stryker grovt med standarden de selv har satt seg.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart