Sidsel Wold avviser på NRK Dagsrevyen 1. juli at Hamas stod bak kidnapping og drap på tre israelske tenåringer. (Skjermdump NRK Dagsrevyen)
Sidsel Wold avviser på NRK Dagsrevyen 1. juli at Hamas stod bak kidnapping og drap på tre israelske tenåringer. (Skjermdump NRK Dagsrevyen)

Hamas-leder slår Sidsel Wolds analyse i fillebiter

Hamas hadde ingenting å tjene på å drepe tre jødiske bibelskoleelever, sa Sidsel Wold på NRK Dagsrevyen 1. juli. "Lite sannsynlig," vurderte professor Nils A. Butenschøn samme dag. Men Hamas-lederen Salah al-Aruri slår deres analyse i fillebiter.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

1. juli ble de tre israelske tenåringene som ble kidnappet og drept av palestinske terrorister i juni begravet.

– Det er Hamas-folk som utførte denne ugjerningen på vegne av Hamas, sa Israels fungerende ambassadør George Deek til NRK Dagsrevyen.

– Denne hendelsen burde ikke overraske noen som vet hvordan Hamas opererer, la han til.

Men NRKs tidligere Midtøsten-korrespondent Sidsel Wold lot seg ikke overbevise. Snarere tvert imot. Hun sådde sterke tvil om ambassadørens påstander, og gikk veldig langt i å avvise at Hamas kunne ha stått bak.

Programleder Jon Gelius spurte Wold: Israel anklager Hamas for å stå bak drapene. Hvordan kan de være så sikre på at det er Hamas?

Sidsel Wold svarte:

«Det er ingen bevis, og de to som vi hørte nevnt her, de har hatt tilknytning til Hamas, de har kanskje vært Hamas-medlemmer, men Hamas selv har ikke tatt noe ansvar for denne grufulle gjerningen. Men hvorfor skulle Hamas gjøre det nå? Hamas hadde akkurat forenet seg med Fatah, sin rival. De har laget en samlingsregjering som er godkjent også av USA og det internasjonale samfunnet. Hamas har dårlig råd, de er i en vanskelig situasjon etter at Morsi falt i Egypt. Så Hamas hadde ingenting å tjene på å gjøre dette nå.»

Nyhetsbyrået NTB passet også på å så tvil til israelske myndigheters påstander 1. juli. «Professor Nils A. Butenschøn ved Norsk senter for menneskerettigheter sier teorien om at Hamas står bak drapet høres lite sannsynlig ut.»

– Det ville heller ikke gitt mening for Hamas å gjøre dette nå, når de akkurat har kommet inn i en politisk prosess for å bli del av PLO og har fått til en samlingsregjering med dem. Det er interessant at USA ikke vil være med på denne fortellingen om at Hamas står bak, sa Butenschøn til NTB.

 

Hamas-leder bekrefter

Israel hadde bevis for at Hamas stod bak. Og USA ville være med på fortellingen. Allerede 2. juli sa en talskvinne for det amerikanske utenriksdepartementet: «Det er mange indikasjoner i denne etterforskningen på at Hamas kan ha vært involvert.»

I går ble all tvil ryddet av veien, og de norske ekspertenes analyser slått i fillebiter. Under en konferanse for islamske teologer i Tyrkia, lovpriste Salah al-Aruri «den heltemodige innsatsen til Kassam-brigadene som kidnappet tre bosettere i Hebron». Allerede 23. juli sa Hamas-leder Khaled Mashaal til Al Jazeera at han verken kunne bekrefte eller avkrefte at Hamas stod bak kidnappingen. Men nå blir det bekreftet av en fremstående leder. Jerusalem Post og flere andre medier har publisert lydopptak fra al-Aruris tale.

Salah al-Aruri blir presentert som «Kassam-brigadenes grunnlegger på Vestbredden og Hamas-leder» på Kassam-brigadenes egen engelsk-språklige nettside.

De to personene som er mistenkt for drapene, Marwan Kawasme og Amar Abu Aysha, er fortsatt ettersøkt. Begge er Hamas-medlemmer. Mannen som planla kidnappingsaksjonen, Hussam Kawasame, ble arrestert 11. juli. Han forteller at Hamas betalte ham for udåden.

Hvorfor skulle Hamas drepe unge jødiske bibelskoleelever? Kanskje fordi de er en islamistisk terrorgruppe som lengter etter at naturen skal hjelpe dem å drepe jøder?

Wold og Butenschøn bør nok lese Hamas-charteret en gang til. Vil NRK og NTB fortelle om Hamas sine innrømmelser, eller vil de etterlate folk i Norge med inntrykk av at drapet på de tre tenåringene var en fabrikasjon fra Israels side? Slike anklager blir nå spredt i offisielle, bistandsfinansierte palestinske medier.

 

Kom til støttemarkering for Israel 29. november

Hillel Neuer fra UN Watch holder hovedtalen. Vakker musikk.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 12.500 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart