Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Hamas-leder slår Sidsel Wolds analyse i fillebiter

Sidsel Wold avviser på NRK Dagsrevyen 1. juli at Hamas stod bak kidnapping og drap på tre israelske tenåringer. (Skjermdump NRK Dagsrevyen)
Sidsel Wold avviser på NRK Dagsrevyen 1. juli at Hamas stod bak kidnapping og drap på tre israelske tenåringer. (Skjermdump NRK Dagsrevyen)
Hamas hadde ingenting å tjene på å drepe tre jødiske bibelskoleelever, sa Sidsel Wold på NRK Dagsrevyen 1. juli. "Lite sannsynlig," vurderte professor Nils A. Butenschøn samme dag. Men Hamas-lederen Salah al-Aruri slår deres analyse i fillebiter.

1. juli ble de tre israelske tenåringene som ble kidnappet og drept av palestinske terrorister i juni begravet.

– Det er Hamas-folk som utførte denne ugjerningen på vegne av Hamas, sa Israels fungerende ambassadør George Deek til NRK Dagsrevyen.

– Denne hendelsen burde ikke overraske noen som vet hvordan Hamas opererer, la han til.

Men NRKs tidligere Midtøsten-korrespondent Sidsel Wold lot seg ikke overbevise. Snarere tvert imot. Hun sådde sterke tvil om ambassadørens påstander, og gikk veldig langt i å avvise at Hamas kunne ha stått bak.

Programleder Jon Gelius spurte Wold: Israel anklager Hamas for å stå bak drapene. Hvordan kan de være så sikre på at det er Hamas?

Sidsel Wold svarte:

«Det er ingen bevis, og de to som vi hørte nevnt her, de har hatt tilknytning til Hamas, de har kanskje vært Hamas-medlemmer, men Hamas selv har ikke tatt noe ansvar for denne grufulle gjerningen. Men hvorfor skulle Hamas gjøre det nå? Hamas hadde akkurat forenet seg med Fatah, sin rival. De har laget en samlingsregjering som er godkjent også av USA og det internasjonale samfunnet. Hamas har dårlig råd, de er i en vanskelig situasjon etter at Morsi falt i Egypt. Så Hamas hadde ingenting å tjene på å gjøre dette nå.»

Nyhetsbyrået NTB passet også på å så tvil til israelske myndigheters påstander 1. juli. «Professor Nils A. Butenschøn ved Norsk senter for menneskerettigheter sier teorien om at Hamas står bak drapet høres lite sannsynlig ut.»

– Det ville heller ikke gitt mening for Hamas å gjøre dette nå, når de akkurat har kommet inn i en politisk prosess for å bli del av PLO og har fått til en samlingsregjering med dem. Det er interessant at USA ikke vil være med på denne fortellingen om at Hamas står bak, sa Butenschøn til NTB.

 

Hamas-leder bekrefter

Israel hadde bevis for at Hamas stod bak. Og USA ville være med på fortellingen. Allerede 2. juli sa en talskvinne for det amerikanske utenriksdepartementet: «Det er mange indikasjoner i denne etterforskningen på at Hamas kan ha vært involvert.»

I går ble all tvil ryddet av veien, og de norske ekspertenes analyser slått i fillebiter. Under en konferanse for islamske teologer i Tyrkia, lovpriste Salah al-Aruri «den heltemodige innsatsen til Kassam-brigadene som kidnappet tre bosettere i Hebron». Allerede 23. juli sa Hamas-leder Khaled Mashaal til Al Jazeera at han verken kunne bekrefte eller avkrefte at Hamas stod bak kidnappingen. Men nå blir det bekreftet av en fremstående leder. Jerusalem Post og flere andre medier har publisert lydopptak fra al-Aruris tale.

Salah al-Aruri blir presentert som «Kassam-brigadenes grunnlegger på Vestbredden og Hamas-leder» på Kassam-brigadenes egen engelsk-språklige nettside.

De to personene som er mistenkt for drapene, Marwan Kawasme og Amar Abu Aysha, er fortsatt ettersøkt. Begge er Hamas-medlemmer. Mannen som planla kidnappingsaksjonen, Hussam Kawasame, ble arrestert 11. juli. Han forteller at Hamas betalte ham for udåden.

Hvorfor skulle Hamas drepe unge jødiske bibelskoleelever? Kanskje fordi de er en islamistisk terrorgruppe som lengter etter at naturen skal hjelpe dem å drepe jøder?

Wold og Butenschøn bør nok lese Hamas-charteret en gang til. Vil NRK og NTB fortelle om Hamas sine innrømmelser, eller vil de etterlate folk i Norge med inntrykk av at drapet på de tre tenåringene var en fabrikasjon fra Israels side? Slike anklager blir nå spredt i offisielle, bistandsfinansierte palestinske medier.

 

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart