Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Ingen tegn til luftangrepet Israel ble beskyldt for i Libanon

Jagerfly fra det israelske luftvåpenet. (Illustrasjonsfoto: IDF)
Jagerfly fra det israelske luftvåpenet skjøt ned fartøyet som kom fra Syria. (Illustrasjonsfoto: IDF)
- Ikke alt som skjer i Midtøsten er vårt verk, sier en kilde fra israelsk sikkerhetstjeneste tirsdag kveld.

Alle deler av det israelske forsvaret har vært i full aktivitet i dag i forbindelse med omfattende forsvars- og beredskapsøvelser over hele landet. Dette har antakelig bidratt til å avstedkomme rykter om israelske angrep. Slike rykter ble til tre ulike medierapporter i løpet av dagen, skriver Jerusalem Post. Det skal ha versert rapporter om israelske angrep mot både den egyptiske grensebyen Rafah ved Gaza, mot Syria og mot Libanon.

 

Luftangrepene i Libanon

Størst oppmerksomhet fikk saken om to angivelige israelske luftangrep mot byer sørøst i Libanon, nær grensen mot Syria. Dette er steder hvor Hizbollah står sterkt. Opplysningene kom fra flere libanesiske medier. En årsak til at saken fikk stor oppmerksomhet i nyhetsbildet, er at mange israelske fly har vært i luften i forbindelse med øvelsene som pågår. Det har lett kunnet gi inntrykk av at det kunne være angrepsplaner på gang.

Det israelske forsvaret har understreket i forkant av ukens øvelser at det kun er øvelser som står på programmet deres for uken. Av prinsipp har de ikke villet uttale seg om utenlandske medierapporter, og kommenterte derfor ikke saken i dag. Men da en reporter fra Jerusalem Posts hebraiskspråklige søsterpublikasjon Ma’ariv spurte en kilde fra israelsk sikkerhetstjeneste om saken, fikk journalisten følgende svar:

– Ikke alt som skjer i Midtøsten er vårt verk, sa kilden med et smil.

Hizbollah har hele tiden tilbakevist at Israel skulle ha angrepet dem i dag.

Tirsdag ettermiddag rapporterte den israelske tv-kanalen Channel 2 at Israel ikke hadde gjennomført luftangrep i Libanon denne dagen.

– Det var ikke noe angrep. Ikke alle eksplosjoner i Libanon skyldes Israel, sa reporter Moshe Nussbaum ifølge Times of Israel.

I dagene etter hendelsen har det ikke kommet fram noen opplysninger som kan bekrefte påstandene om verken at det var et luftangrep eller at Israel skulle ha stått bak det.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart