Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Folket gjennomskuer den selvbestaltede dommer

Odd Karsten Tveit. (Foto: Line Møller, via Kagge forlag)
Odd Karsten Tveit. (Foto: Line Møller, via Kagge forlag)
Odd Karsten Tveit utpeker "De skyldige" over 1.100 sider. Men en gledelig stor andel av folket har gjennomskuet ham.

Hele fire norske journalister kommer med bøker om Midtøsten i høst.

Arabiske land står i flammer. Titalls tusen mennesker blir drept hvert år, millioner drives på flukt. Den 1400 år gamle konflikten mellom shia- og sunni-muslimer koker. Nesten to tusen år gamle kristne samfunn blir revet opp med rot. Iran er kort vei fra atombomber. Libya er i fullstendig oppløsning. De norske bombene som drepte uskyldige barn for fire år siden, reddet ikke situasjonen. Og dette er bare stikkord av hva som foregår fra Libya til Irak.

Men ingen av de fire bøkene handler om dette. Bøkene til Odd Karsten Tveit (NRK), Sidsel Wold (NRK), Fredrik Græsvik (TV2) og Erling Rimehaug (Vårt Land) handler alle om konflikten mellom israelere og palestinere.

Dette er bare et symptom på et av problemene som påpekes i boken som MIFF utgir i oktober. Den ekstreme overdekningen av Israels konflikter er en sentral del av Løgnindustrien.

 

Kommentarfeltet i Nettavisen

Omkring kl. 06.00 fredag 18. september publiserte Nettavisen en NTB-artikkel om Odd Karsten Tveits nye bok «De skyldige». Når dette skrives, drøye fem timer senere, har det kommet ca. 60 innlegg i kommentarfeltet.

Det er oppmuntrende å se hvordan folket har gjennomskuet den selvbestaltede dommer. I mars 2014 krevde MIFF i en omfattende klage at NRK stanser bruken av Odd Karsten Tveit.

Nesten alle kommentarene i Nettavisen er kritiske til Tveits rapportering og forfatterskap.

«70% av Europas jøder skjuler sin og sine barns identitet. Med personer som Tveit i vår midte så kommer nok ikke den prosentandelen til å bli noe lavere med det første…» (5 liker)

«Så rart at mens arabere dreper hverandre i Syria, Egypt sliter, hele regionen sliter, så er det egentlig «Israel-Palestina» som er KONFLIKTEN i norske «eksperters» øyne, og selvfølgelig Israel som er den «store stygge ulven».» (8 liker)

«1100 siders Odd Karsten Tveits pekefinger over Israel. De skyldige. Den er nok balansert.» (2 liker)

«Storverk eller makkverk?» (8 liker)

«Ja, det er jo en meget troverdig forfatter. Han har jo jobbet for NRK og det borger jo både for integritet og sakelighet. Jeg håper at han gir et håndslag til Pallywood i boken da han selv jo har brukt info derfra.» (18 liker)

«Er det et storverk eller et stort verk? Propagandaaktivisten ut på nye eventyr.» (16 liker)

«Jeg blir litt betenkt over mengden aktivister som får styre nyhetsbildet i Norge.» (14 liker)

«NRK skal vel bruke mange Urix-sendinger utover høsten for enda mer Palestina-propaganda. Blir helt kvalm av denne Tveit.» (10 liker)

«Boken skal nok kommenteres av S. Wold, Sunnanå, T. Kristiansen, Gule, Lysbakken og andre «nøytrale» personer.» (7 liker)

«Denne boken virker jo ufattelig balansert! Så langt høres det ut som en bunnløs kvalmende suppe på 1100 sider gjennomsyret av et godt etablert moderne jødehat. Ikke rart Norge har oppsiktsvekkende få jøder i europeisk sammenheng, som er tvunget til å oppdra barna sine til å skjule sitt opphav, her i «multikulturelle» «trygge» Norge, bestående utelukkende av «snille, gode og tolerante» nordmenn frie for hets og hat.» (10 liker)

«Temaet er interessant, men Tveit tror jeg mange føler, innehar ikke den objektiviteten som fordres for å bruke tid på 1100 sider.» (8 liker)

«Israel kriger. PLO kjemper. Sier vel litt om OKTs holdninger og sympatier. Er det ikke like greit å si at begge parter kriger???????? Svin på skogen på begge sider.» (7 liker)

«Ingen har noensinne tvilt på Odd Karstein Tveits slagside i sin formidling av denne konflikten. Må bare takke for at han endelig bekrefter sin partiskhet.» (6 liker)

«Nok en raddis som har elsket å hate Israel gjennom hele sitt yrkesaktive liv.» (2 liker)

Det er bare noen få innlegg som tar Tveit i forsvar. Her er to eksempler.

«Hva er dere for ignoranter? Det utvalgte folket dere forherliger styres av banditter og holder liv i det meste av tragediene som skjer i området.»

» Ja, det borger for integritet og saklighet. Kommentariatets oppfatning av NRKs «politiske slagside» er direkte latterlig.»

Du kan bestille MIFFs bok Løgnindustrien ved å sende en e-post til MIFF på post@miff.no og oppgi din fulle adresse. Boken blir sendt til deg i posten i midten av oktober. Pris 298,- Forsendelse 50,-

Medlemmer av MIFFs bokklubb får boken tilsendt automatisk, med mindre de reserverer seg.


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart