Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Flere syrere enn befolkningen på Utsira utryddet hver dag i fem år

Syria: En norsk kommune utryddet hver dag i fem år.
Syria: En norsk kommune utryddet hver dag i fem år.
Svimlende dødstall i Syria.

Borgerkrigen i Syria startet i mars 2011. Skal vi tro de siste anslagene til Syrian Centre for Policy Research (SCPR) har dødstallene i gjennomsnitt per dag ligget på over 250 mennesker de siste fem årene. Utsira kommune i Rogaland har 218 innbyggere. Med andre ord: En befolkning høyere enn Utsira kommune er døde som direkte eller indirekte følge av krigen i Syria hver dag de siste fem årene.

SCPR meldte 11. februar 2016 at dødstallene i krigen har nådd 470.000. FN sluttet å telle for 18 måneder siden, da hadde deres dødstall nådd 250.000, skriver den britiske avisen The Guardian. SCPR mener omlag 400.000 er drept som direkte følge av voldshandlinger, mens 70.000 er blitt ofre på grunn av manglende helsetjenestetilbud, medisiner, mat, rent vann, sanitæranlegg og husvære.

– Vi har brukt solide forskningsmetoder og vi er sikre på disse tallene, sier Rabie Nasser til The Guardian. Antallet drepte per dag har bare sett ut til å øke i antall de siste årene.

 

Tall i perspektiv

250 er drept per døgn i Syrias borgerkrig. Til sammenligning er mellom 10-11.000 palestinere og omlag 1600 israelere drept i deres innbyrdes konflikt de siste 29 årene. Dette tilsvarer 1,2 drepte per dag.

Norske myndigheter bruker titalls millioner av kroner på å henge israelske soldater ut som krigsforbrytere. Norske medier følger villig opp med enorm overdekning. På den annen side blir norske soldaters krigsinnsats møtt med øredøvende stillhet. I Afghanistan gjordet det norske Forsvaret det til policy ikke å føre statistikk over antall drepte. På ti år kan norske styrker ha drept flere afghanere enn antall palestinere drept av israelske soldater under den første og andre intifadaen til sammen!

Dersom du mener Israels forsvarskriger blir dekket ulikt alle andre kriger i verden, er det på tide du blir medlem av Med Israel for fred og står sammen med oss i protest mot denne uretten!


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart