Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

NRK fjernet løgnanklage mot Israel

Skjermdump fra Nrk.no 11. september 2016.
Skjermdump fra Nrk.no 11. september 2016.
NRK har fjernet løgnanklage mot Israel fra norsk student som ble stanset på Ben Gurion. Også der unnlot hun å fortelle sannheten. Tidligere har Sidsel Wold nektet å rette lignende feil.

Fredag 9. september kommenterte MIFF artiklene som norske medier har skrevet om Sigrid Sivertsen Haugan etter at hun ble nektet innreise og utestengt fra Israel de neste ti årene. I noen av sakene kom det fram at studenten unnlot å fortelle sannheten til grensevakter på flyplassen.

MIFFs hovedpoeng var en utfordring til NRKs journalister, som fikk seg til å skrive: «Grensepolitiet på israelsk territorium godtar ikke internasjonale studenter på palestinsk side.»

Dette er selvsagt helt feil. MIFF kunne blant annet lenke til en reportasje om internasjonale studenter publisert på nettsiden til det mest prestisjetunge palestinske universitetet – Birzeit-universitetet hvor Sivertsen Haugan skulle studere.

MIFF sendte e-post til NRKs journalister: «De som lyver ved innreisekontroll får nok problemer samme hvilket land de skal inn i. Men det er vel ikke nødvendig at NRK ukritisk gjengir usanne påstander?»

MIFF har hittil ikke mottatt svar, men vi ser med tilfredshet at løgnanklagen nå er borte fra artikkelen. Kanskje vil vi få svar etter helgen, hva vet vi – det viktige er i hvert fall at feilen er rettet opp.

Med NRK kan man ikke alltid forvente at feil blir rettet opp, selv når journalister beviselig formidler løgn. I 2013 fikk Sidsel Wold og Sander Heggheim seg til å skrive: «Ein ny praksis i Israel forbyr besøkande å reise til den okkuperte Vestbredden, der Jesu fødeby ligg.»

Alle vet at dette er feil, men Sidsel Wold nektet å rette feilen. Alle vet at tusenvis av nordmenn, og hundretusenvis av andre turister, studenter og solidaritetsaktivister har besøkt Vestbredden siden den gang, men anklagen ligger der fortsatt tre år senere. MIFF er glad for at lokalredaksjonen til NRK Trøndelag, når den får tenkt seg om, har bedre etikk i sin journalistikk enn andre deler av mediehuset.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart