Ifølge NRK og NTB ønsker ikke lenger Hamas at Israel skal utslettes. Stemmer det? (Foto: Faksimile NRK)
Ifølge NRK og NTB ønsker ikke lenger Hamas at Israel skal utslettes. Det avviser Hamas. (Foto: Faksimile NRK)

Hamas mener NRK og NTB skriver fake news

Terrorgruppen avviser norske mediers dekning av sitt nye charter. - Vi vil fortsatt utslette Israel.

En av grunnleggerne av Hamas, Mahmoud al-Zahar, går nå ut offentlig for å fjerne alle misforståelser som har oppstått etter at de lanserte et nytt politisk dokument i slutten av april 2017. Mange har tolket ut fra dokumentet at Hamas ikke lenger vil utslette Israel, siden de i den nye teksten aksepterer ideen om en palestinsk stat innenfor 1967-grensene. Blant annet skrev NRK og NTB at Hamas ikke lenger vil utslette Israel. Nå går Hamas ut og understreker at målet fortsatt er Israels utslettelse.

– Etter at vi har frigjort Palestina fra 1967-linjene vil vi kjempe for å befri resten av Palestina og territoriene fra 1948. Det vil ikke være noen forhandlinger, sa Zahar på en pressekonferanse i Gaza, ifølge den israelske avisen Times of Israel.

Grunnen til at Hamas ga ut et nytt dokument var et forsøk på å bedre forholdet til det internasjonale samfunnet. Derfor var språkbruken myknet noe opp, men for dem som leste charteret var det likevel ingen tvil: Israel skulle fortsatt utslettes. MIFF lot seg ikke lure av finere ord, selv om NRK, NTB og flere internasjonale medier gjorde.

Andre islamistiske palestinske grupper benyttet anledningen til å kritisere Hamas for å bli for milde. Blant annet fikk de kritikk fra terrorgruppen Palestinsk Islamsk Jihad.

– Som partnere med våre Hamas-brødre i kampen for frigjøring er vi bekymret over det nye charteret. Vi er motstandere av Hamas´ godkjenning av en stat innenfor 1967-grensene og vi tror det er en innrømmelse som skader vårt mål [om utslettelse av Israel], sa Islamsk Jihads-nestleder, Ziad al-Nakhala, da dokumentet ble kjent.

Derfor inviterte Hamas denne uken til en pressekonferanse for å tilbakevise alle forestillinger om at de ikke vil fortsette å kjempe for å utslette Israel med alle midler.

– Selv om Hamas skulle frigjøre 99,9 prosent av Palestina [inkludert dagens Israel] vil vi aldri gi opp å frigjøre den siste biten. Vi kan ikke religiøst, moralsk eller nasjonalistisk gi fra oss én tomme av landet Palestina, beroliget Zahr de som trodde Hamas hadde forandret seg.

Mahmoud Al-Zahar påstår at Donald Trump er jøde. (Foto: Skjermdump fra YouTube, ikke fra intervjuet som er omtalt i saken)
Mahmoud Al-Zahar mener NRK og NTB ikke har lest charteret godt nok. (Foto: Skjermdump fra YouTube)
  • Hjelp MIFF å formidle israelernes perspektiver og rette opp det falske bildet av Israel. Bli medlem av MIFF. Prisen for å være medlem av MIFF er fra kr. 4,- per uke.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart