Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

NRK tar feil, «absolutt alle» tar ikke avstand fra selvmordsbomber mot sivile

NRK-korrespondent Espen Aas. (Skjermdump fra NRK)
NRK-korrespondent Espen Aas. (Skjermdump fra NRK)
Espen Aas i NRK bør oppdatere seg med meningsmålinger.

Denne gang var det Manchester. Minst 22 mennesker ble drept og 59 såret av en selvmordsbomber som utløste sine eksplosiver utenfor en konsertarena sent på kvelden 22. mai.

Espen Aas er korrespondent i London for NRK. «Absolutt alle» i Manchester tar avstand fra selvmordsbomben, kunne han fortelle i en direktesending på formiddagen 23. mai.

Men er det slik?

En omfattende meningsmåling fra 2016 fant at mer enn 120.000 britiske muslimer (4 prosent) gir full eller noe støtte til selvmordsbombere. Bare 34 prosent av britiske muslimer ville kontaktet politiet dersom noen som står dem nær hadde blitt involvert med folk som støtter terror i Syria. 27 prosent sier de støtter dem som bruker vold mot dem som håner profeten.

Omkring 10 prosent av befolkningen i Manchester er muslimer. Selv om mange muslimer i byen heldigvis går sammen for å fordømme terrorangrepet, er det grunn til å anta at noen av de 120.000 islamistene som støtter selvmordsbombere også bor i denne britiske storbyen.

Andre steder er det verre enn i Manchester.

65 prosent av palestinerne sa de støttet bombeangrepet mot en israelsk buss i 2016. To av tre palestinere støtter knivangrep mot israelere.

62 prosent av palestinerne på Gaza-stripen og 36 prosent av palestinerne på Vestbredden mener selvmordsbomber «ofte» eller «noen ganger» kan være riktig mot sivile mål for å forsvare islam mot dets fiender.

9 av 10 palestinere støtter rakettangrep mot Israel.

1 av 4 palestinere sier de er helt eller delvis positive til Islamsk Stat. 1 av 10 palestinere mener Islamsk Stats taktikk er i henhold til islam.

Heldigvis fordømmer 85 prosent av britiske muslimer bruk av selvmordsbombere. Men dessverre tar ikke «absolutt alle» avstand. Blant palestinerne er det større støtte til selvmordsbombere enn i noen annen muslimsk befolkning. De israelske sikkerhetstiltakene som så ofte får kritikk og fordømmelse i Norge er innført for å hindre tragedier som den vi så i Manchester i natt.

 

  • Synes du det er nødvendig med en organisasjon som gjør faktasjekk på NRK? Klikk her for å bli medlem av MIFF nå! Gi en gave til MIFFs arbeid med Vipps 39881 eller til konto 78770654539. Du kan også bruke SMS i skjemaet under.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart