Hvis NRK hadde gjort faktasjekk på Palestinakomiteen ville denne bildeteksten fremstått litt mindre pinlig.
Hvis NRK hadde gjort faktasjekk på Palestinakomiteen ville denne bildeteksten fremstått litt mindre pinlig.

NRK endret bildetekst etter protest fra MIFF

Tel Aviv er ikke okkupert land.

Torsdag 4. april publiserte NRK en ny artikkel i den lange føljetongen av saker om at Palestinakomiteen ikke liker at Israel vant Eurovision og er vert for finalene i mai 2019: Palestinakomiteen mener KEiiNO bør boikotte finalen i Israel. – Uaktuelt, svarer KEiiNO-Fred.

Hvor mange ganger skal NRK og andre norske medier melde om protestene mot Eurovision i Israel før det ikke lenger er noen nyhet?

Kort tid etter at NRK publiserte sin artikkel torsdag ettermiddag, sendte MIFFs medarbeider Geir Knutsen inn en protest til journalisten. I bildeteksten hadde NRK skrevet: «Leder Kathrine Jensen i Palestinakomiteen mener det er uetisk å holde verdens største musikkshow på okkupert land.» (Se skjermdump i topp av artikkeln.)

Geir Knutsen skrev: «Hennes omtale av Tel Aviv som «okkupert land» i billedteksten understreker bare hvor ekstrem hun er, og at utslettelse av Israel er det endelige målet. Hovedårsaken til at det ikke blir fred er at Israels fiender ikke vil anerkjenne jødenes rett til selvbestemmelse i Israel, uansett størrelse på landet.»

Fredag 5. april er NRKs bildetekst endret: «Leder Kathrine Jensen i Palestinakomiteen mener KEiiNO ville oppnådd mer ved å boikotte ESC. – Dette ville ha gitt dem stor internasjonal oppmerksomhet, mener hun.»

Slik ser bildeteksten ut etter at Tel Aviv ikke lenger er omtalt som "okkupert land".
Slik ser bildeteksten ut etter at Tel Aviv ikke lenger er omtalt som «okkupert land».

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart