Søk
MIFFs første styreleder Jan Benjamin Rødner. (Foto: Bjarte Bjellås)
Jan Benjamin Rødner, styremedlem i Med Israel for fred. (Foto: Bjarte Bjellås)

– NRKs innslag var så ensidig at det ble en gedigen løgn

- Når man fremstiller Israel på ondsinnet måte, legger det grunnlag for jødehat i Norge, skriver MIFFs styremedlem Jan Benjamin Rødner.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

Det fortsetter å komme sterke reaksjoner på NRK Dagsrevyens innslag om jødehat lørdag 13. april. MIFF påpekte dagen etter at effekten av innslaget, som sikkert var velment i kamp mot jødehat, blir mer jødehat.

MIFF kommenterte også innslaget i direktesendingen: NRKs påskeangrep mot Israel og den palestinske lederen som viser hvor feil de tok

I kommentarfeltet til artikkelen kom følgende spørsmål: Hvorfor er man jødehater eller antisemitt hvis man kritiserer hva israelske myndigheter gjør mot palestinerne?

MIFFs styremedlem Jan Benjamin Rødner ga slik svar, og vi gjengir det i sin helhet:

«Man blir ikke antisemitt bare fordi man kritiserer Israel. Men det er da heller ikke det Conrad skriver. Hans argumentasjon burde være lett å følge uten å forsøke å klistre meninger på ham som han ikke gir uttrykk for. Argumentasjonen går slik:

1. Dette var et innslag hvor en norsk jødisk skuespiller fortalte om hvor vanskelig det var for ham å fortelle hans omverden at han var jøde fordi han da ble forbundet med den ensidige kritiske måten Israels politikk blir fremstilt på i Norge.

2. NRK innkaller en ekspert på ekstremisme til å forklare hva dette er for noe.

3. Eksperten bekrefter at det er en sammenheng mellom nordmenns holdning til Israels og anti-semittisme.

4. Eksperten på ekstremisme gjør seg så til ekspert på Israelsk poltikk og forsøker å forklare bakgrunnen for konflikten Israel er i. De argumentene hun så bringer til torgs er ensidig anti-israelske. All skyld for situasjonen blir lagt på Israel. Dertil er «forklaringen» ganske enkelt uriktig, hvilket Conrad påpeker.

5. Denne ensidige fremstillingen av konflikten, hvor historiefortellingen fra den dypt anti-semittiske og anti-israelske delen av den arabiske verden blir slukt rått, skaper grunnlaget for et sterkt hat mot Israel og legger grunnen for jødehat i Norge.

6. Conrad hevder ikke at alt Israel gjør er riktig og bra. Men han peker på det faktum at Israel i dette innslaget, som skremmende ofte ellers, blir fremstillingen av konflikten så forenklet og så ensidig at det rett og slett blir en gedigen løgn. Og videre at denne løgnen fremstiller Israel på en så ondsinnet måte at det bereder grunnen for antisemittisme også i Norge.

7. Konkret til påstanden om at det er palestina-arabernes skyld at israelsk poltikk har gått til høyre: Sosialdemokratiet stod i alle år frem mot årtusenskiftet sterkt i Israel. Det politiske sentrum hadde makten og brukte den til å fremforhandle bl.a. Oslo-avtalen og fredsavtalen i Camp David i 2000. Israel trakk seg ut fra Libanon og Gaza. Til gjengjeld fikk vi intifadaene,- titusenvis av terrorangrep mot jøder med skytevåpen, kniver, stener, biler, traktorer. Og vi fikk titusenvis av raketter mot Israel, terrortuneller, brannbomber osv.

Reaksjonen på dette i Israel var at velgermassen beveget seg mot høyre, fordi de så at Israels forsøk på å få til en reell fredsavtale ble møtt med blodig motvilje fra den arabiske motparten. De så at takken for at Israel trakk seg 100% ut av Gaza var rakettangrep og terrortuneller. De så at takken for et tilbud om fredsavtale var at araberne satte i gang den ene intifadaen efter den andre og nekter å komme til forhandlingsbordet. De så at den palestina-arabiske siden gjør sitt beste for å benekte enhver jødisk tilknytning til Israel generelt og de jødiske hellige stedene spesielt. Når man blir utsatt for terror og hatpropaganda av verste sort, slik Israel blir det, er det en naturlig reaksjon å flokke seg om dem som går sterkt ut for å forsvare Israel mot den slags. Derfor er det riktig som Conrad skriver.»


 

Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart