Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

– NRKs innslag var så ensidig at det ble en gedigen løgn

MIFFs første styreleder Jan Benjamin Rødner. (Foto: Bjarte Bjellås)
Jan Benjamin Rødner, styremedlem i Med Israel for fred. (Foto: Bjarte Bjellås)
- Når man fremstiller Israel på ondsinnet måte, legger det grunnlag for jødehat i Norge, skriver MIFFs styremedlem Jan Benjamin Rødner.

Det fortsetter å komme sterke reaksjoner på NRK Dagsrevyens innslag om jødehat lørdag 13. april. MIFF påpekte dagen etter at effekten av innslaget, som sikkert var velment i kamp mot jødehat, blir mer jødehat.

MIFF kommenterte også innslaget i direktesendingen: NRKs påskeangrep mot Israel og den palestinske lederen som viser hvor feil de tok

I kommentarfeltet til artikkelen kom følgende spørsmål: Hvorfor er man jødehater eller antisemitt hvis man kritiserer hva israelske myndigheter gjør mot palestinerne?

MIFFs styremedlem Jan Benjamin Rødner ga slik svar, og vi gjengir det i sin helhet:

«Man blir ikke antisemitt bare fordi man kritiserer Israel. Men det er da heller ikke det Conrad skriver. Hans argumentasjon burde være lett å følge uten å forsøke å klistre meninger på ham som han ikke gir uttrykk for. Argumentasjonen går slik:

1. Dette var et innslag hvor en norsk jødisk skuespiller fortalte om hvor vanskelig det var for ham å fortelle hans omverden at han var jøde fordi han da ble forbundet med den ensidige kritiske måten Israels politikk blir fremstilt på i Norge.

2. NRK innkaller en ekspert på ekstremisme til å forklare hva dette er for noe.

3. Eksperten bekrefter at det er en sammenheng mellom nordmenns holdning til Israels og anti-semittisme.

4. Eksperten på ekstremisme gjør seg så til ekspert på Israelsk poltikk og forsøker å forklare bakgrunnen for konflikten Israel er i. De argumentene hun så bringer til torgs er ensidig anti-israelske. All skyld for situasjonen blir lagt på Israel. Dertil er «forklaringen» ganske enkelt uriktig, hvilket Conrad påpeker.

5. Denne ensidige fremstillingen av konflikten, hvor historiefortellingen fra den dypt anti-semittiske og anti-israelske delen av den arabiske verden blir slukt rått, skaper grunnlaget for et sterkt hat mot Israel og legger grunnen for jødehat i Norge.

6. Conrad hevder ikke at alt Israel gjør er riktig og bra. Men han peker på det faktum at Israel i dette innslaget, som skremmende ofte ellers, blir fremstillingen av konflikten så forenklet og så ensidig at det rett og slett blir en gedigen løgn. Og videre at denne løgnen fremstiller Israel på en så ondsinnet måte at det bereder grunnen for antisemittisme også i Norge.

7. Konkret til påstanden om at det er palestina-arabernes skyld at israelsk poltikk har gått til høyre: Sosialdemokratiet stod i alle år frem mot årtusenskiftet sterkt i Israel. Det politiske sentrum hadde makten og brukte den til å fremforhandle bl.a. Oslo-avtalen og fredsavtalen i Camp David i 2000. Israel trakk seg ut fra Libanon og Gaza. Til gjengjeld fikk vi intifadaene,- titusenvis av terrorangrep mot jøder med skytevåpen, kniver, stener, biler, traktorer. Og vi fikk titusenvis av raketter mot Israel, terrortuneller, brannbomber osv.

Reaksjonen på dette i Israel var at velgermassen beveget seg mot høyre, fordi de så at Israels forsøk på å få til en reell fredsavtale ble møtt med blodig motvilje fra den arabiske motparten. De så at takken for at Israel trakk seg 100% ut av Gaza var rakettangrep og terrortuneller. De så at takken for et tilbud om fredsavtale var at araberne satte i gang den ene intifadaen efter den andre og nekter å komme til forhandlingsbordet. De så at den palestina-arabiske siden gjør sitt beste for å benekte enhver jødisk tilknytning til Israel generelt og de jødiske hellige stedene spesielt. Når man blir utsatt for terror og hatpropaganda av verste sort, slik Israel blir det, er det en naturlig reaksjon å flokke seg om dem som går sterkt ut for å forsvare Israel mot den slags. Derfor er det riktig som Conrad skriver.»

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart