Tidligere FrP-politiker Per Sandberg og hans iransk-norske samboer Bahareh Letnes var gjester i TV2 Nyhetskanalens program «Avisrunden» søndag 22. september. (Skjermdumper fra TV2 og Facebook-lenke til fjernet klipp innfelt)

Oooooooops… Israel-demonisering til søndagsfrokost på TV2

TV2.no har trukket tilbake klippet hvor Per Sandbergs iransk-norske samboer Bahareh Letnes uhindret fikk demonisere Israel på det groveste. Klippet er fortsatt tilgjengelig på TV2 Sumo.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

Tidligere FrP-politiker Per Sandberg og hans iransk-norske samboer Bahareh Letnes var gjester i TV2 Nyhetskanalens program «Avisrunden» søndag 22. september. MIFF har publisert et omfattende referat av programdelen da Iran og Israel var tema.

Kort tid etter programmet ble sendt, publiserte TV2.no et utdrag med overskriften «– Israel slipper unna med alt. De står bak de fleste problemer i Midt-Østen».

Noen timer senere var klippet fjernet, og lenken fører til en side som sier «Oooooooops… Videoen er dessverre ikke tilgjengelig lenger!»

Det er nok flere i TV2 som puster lettet ut etter at filmen ble fjernet, for dette var ikke kanalens stolteste øyeblikk.

Letnes hevder Iran investerer mye energi og penger for fred i Midtøsten. Det er uklart hvilke iranske budsjettposter Letnes klassifiserer under «fred i Midtøsten». Er det utgiftene med terrorvirksomhet i Libanon? Er det okkupasjonen av Syria? Er det krigsinnsatsen i Jemen eller sponsorpengene til Hamas og Islamsk Jihad? Er det Irans destabiliserende rolle i Afghanistan og andre land?

«Midtøsten er et område for muslimer. Den eneste staten som ikke er muslimsk der, er Israel. Israel er det landet som er fienden mot muslimer,» sa Letnes.

Du kan tenke deg hvilket ramaskrik det ville blitt dersom noen hadde sagt at «Europa er et område for kristne» eller «Europa er et område for europeere» en søndag formiddag på TV2. Men siden Letnes sa «Midtøsten er et område for muslimer», så vekker det ikke særlig oppsikt.

Men Midtøsten er ikke et område bare for muslimer. En rekke religiøse grupper har bodd i Midtøsten i århundrer og årtusener før muslimske erobringer i området. Flere av disse religiøse gruppene har, til tross for systematisk diskriminering og undertrykkelse, fortsatt å bo i området frem til i dag. (Mens veldig mange andre som ikke fikk «beskyttelsesstatus» under islam ble utryddet eller presset bort i de første århundrene etter Muhammed.) Jødene var en av urbefolkningsgruppene som bet seg fast. Men på grunn av intensivert trakassering og vold de siste generasjonene har imidlertid nesten alle jøder blitt jaget og en stor andel kristne og andre religiøse minoriteter er også drevet på flukt, særlig de siste 15 årene.

Israel er ikke fienden mot muslimer. Nesten 20 prosent av Israels befolkning er muslimer, og de har større politisk frihet og større akademiske og økonomiske muligheter enn noen andre arabiske befolkningsgrupper bortsett fra eliten i de rike oljestatene. Før 1948 utgjorde jødene en minoritet på opp mot 2 prosent av befolkningen i de arabiske landene. Israels areal utgjør mindre enn 0,2 prosent av arealet til de arabiske land. Problemet er at mange arabiske muslimer ikke har godtatt at minoriteten som de fordrev har klart å forsvare seg og beholde kontroll over et område som er ti ganger mindre enn det de kunne gjort krav på etter sin andel av befolkningen.

Letnes fortsatte: «Det er Israel som ikke vil ha fred i Midtøsten. Vi i vestlige land er ensidige i konflikten i Midtøsten. Israel slipper unna med alt, og de står bak de fleste problemer i Midtøsten. Og de slipper lett unna.»

Det er klassisk. Det er rett ut av Sions vises protokoller og rett ut av Hamas-charteret. Den lille staten Israel med 8,7 millioner mennesker står bak de fleste problemene til over 400 millioner innbyggere i Midtøsten… Det er Israels feil at 13 prosent av Irans befolkning ikke kan lese… Det var Israel som startet konflikten mellom shia- og sunni-muslimer på 600-tallet…. Oooooooops… «Nå skulle vi nesten hatt Israels ambassadør her,» kommenterte TV2s programledere. De burde gjenkjent Letnes sine uttalelser ikke som politisk kritikk som israelske talsmenn kan og bør svare på, men som ren demonisering.

Se hele TV2-intervjuet med kommentarer av Conrad Myrland, daglig leder i MIFF.

https://www.facebook.com/medisraelforfred/videos/414385069281085/

Kom til støttemarkering for Israel 29. november

Hillel Neuer fra UN Watch holder hovedtalen. Vakker musikk.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 12.500 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart