Klikk for å bli medlem nå!

Regjeringen har gitt en belønning til terror ved å anerkjenne fantasistaten «Palestina». Klikk her for å protestere! 

Oooooooops… Israel-demonisering til søndagsfrokost på TV2

Tidligere FrP-politiker Per Sandberg og hans iransk-norske samboer Bahareh Letnes var gjester i TV2 Nyhetskanalens program «Avisrunden» søndag 22. september. (Skjermdumper fra TV2 og Facebook-lenke til fjernet klipp innfelt)
TV2.no har trukket tilbake klippet hvor Per Sandbergs iransk-norske samboer Bahareh Letnes uhindret fikk demonisere Israel på det groveste. Klippet er fortsatt tilgjengelig på TV2 Sumo.

Tidligere FrP-politiker Per Sandberg og hans iransk-norske samboer Bahareh Letnes var gjester i TV2 Nyhetskanalens program «Avisrunden» søndag 22. september. MIFF har publisert et omfattende referat av programdelen da Iran og Israel var tema.

Kort tid etter programmet ble sendt, publiserte TV2.no et utdrag med overskriften «– Israel slipper unna med alt. De står bak de fleste problemer i Midt-Østen».

Noen timer senere var klippet fjernet, og lenken fører til en side som sier «Oooooooops… Videoen er dessverre ikke tilgjengelig lenger!»

Det er nok flere i TV2 som puster lettet ut etter at filmen ble fjernet, for dette var ikke kanalens stolteste øyeblikk.

Letnes hevder Iran investerer mye energi og penger for fred i Midtøsten. Det er uklart hvilke iranske budsjettposter Letnes klassifiserer under «fred i Midtøsten». Er det utgiftene med terrorvirksomhet i Libanon? Er det okkupasjonen av Syria? Er det krigsinnsatsen i Jemen eller sponsorpengene til Hamas og Islamsk Jihad? Er det Irans destabiliserende rolle i Afghanistan og andre land?

«Midtøsten er et område for muslimer. Den eneste staten som ikke er muslimsk der, er Israel. Israel er det landet som er fienden mot muslimer,» sa Letnes.

Du kan tenke deg hvilket ramaskrik det ville blitt dersom noen hadde sagt at «Europa er et område for kristne» eller «Europa er et område for europeere» en søndag formiddag på TV2. Men siden Letnes sa «Midtøsten er et område for muslimer», så vekker det ikke særlig oppsikt.

Men Midtøsten er ikke et område bare for muslimer. En rekke religiøse grupper har bodd i Midtøsten i århundrer og årtusener før muslimske erobringer i området. Flere av disse religiøse gruppene har, til tross for systematisk diskriminering og undertrykkelse, fortsatt å bo i området frem til i dag. (Mens veldig mange andre som ikke fikk «beskyttelsesstatus» under islam ble utryddet eller presset bort i de første århundrene etter Muhammed.) Jødene var en av urbefolkningsgruppene som bet seg fast. Men på grunn av intensivert trakassering og vold de siste generasjonene har imidlertid nesten alle jøder blitt jaget og en stor andel kristne og andre religiøse minoriteter er også drevet på flukt, særlig de siste 15 årene.

Israel er ikke fienden mot muslimer. Nesten 20 prosent av Israels befolkning er muslimer, og de har større politisk frihet og større akademiske og økonomiske muligheter enn noen andre arabiske befolkningsgrupper bortsett fra eliten i de rike oljestatene. Før 1948 utgjorde jødene en minoritet på opp mot 2 prosent av befolkningen i de arabiske landene. Israels areal utgjør mindre enn 0,2 prosent av arealet til de arabiske land. Problemet er at mange arabiske muslimer ikke har godtatt at minoriteten som de fordrev har klart å forsvare seg og beholde kontroll over et område som er ti ganger mindre enn det de kunne gjort krav på etter sin andel av befolkningen.

Letnes fortsatte: «Det er Israel som ikke vil ha fred i Midtøsten. Vi i vestlige land er ensidige i konflikten i Midtøsten. Israel slipper unna med alt, og de står bak de fleste problemer i Midtøsten. Og de slipper lett unna.»

Det er klassisk. Det er rett ut av Sions vises protokoller og rett ut av Hamas-charteret. Den lille staten Israel med 8,7 millioner mennesker står bak de fleste problemene til over 400 millioner innbyggere i Midtøsten… Det er Israels feil at 13 prosent av Irans befolkning ikke kan lese… Det var Israel som startet konflikten mellom shia- og sunni-muslimer på 600-tallet…. Oooooooops… «Nå skulle vi nesten hatt Israels ambassadør her,» kommenterte TV2s programledere. De burde gjenkjent Letnes sine uttalelser ikke som politisk kritikk som israelske talsmenn kan og bør svare på, men som ren demonisering.

Se hele TV2-intervjuet med kommentarer av Conrad Myrland, daglig leder i MIFF.

https://www.facebook.com/medisraelforfred/videos/414385069281085/

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart