Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Ren Fake News fra NRK og VG: Fortier at palestinerne ga input til Trump-planen i minst 37 møter

Skjermdump fra NRK Dagsrevyen 28. januar 2020.
Det er ingen overraskelse, men NRK startet umiddelbart med kampanjejournalistikk mot Trumps plan.

Allerede i Dagsrevyen tirsdag 28. januar, kort tid etter Trumps presentasjon i Washington sa NRKs reporter Tomm Kristiansen: «Men hvor var palestinerne? De var ikke invitert. President Trump prøvde å invitere palestinernes president Mahmoud Abbas, men han la på da han hørte hvem som ringte.»

Også i de andre nyhetssendingene på TV tirsdag kveld har NRK forsøkt å skape inntrykk av at palestinerne ikke har fått gi noen innspill i Trump-planen. I en nettsak skriver NRK: «Palestinske styresmakter har ikkje vore involverte i arbeidet med den nye planen, og har tidlegare avvist planen heilt.»

I en lederartikkel formidler VG den samme skrøna: «De [palestinerne] har ikke deltatt i utformingen av planen.» I en nyhetssak skriver VG: «Palestinske myndigheter har ikke vært involvert i arbeidet med planen Trump og Netanyahu la frem tirsdag.»  

Dette er ren fake news, enten det kommer fra NRK eller VG. Palestinske selvstyremyndigheter har vært dypt involvert i arbeidet med Trump-planen. Palestinernes sjefsforhandler Saeb Erekat har selv opplyst at han har hatt 33 møter med Trumps forhandlere. Abbas hadde i tillegg minst fire møter.

Allerede rundt 9. januar 2018 hadde Saeb Erekat god oversikt over hvordan Trump-planen kom til å bli. Da sendte han et 92 siders notat til Abbas hvor han skisserte mye av det som nå er blitt offentlig. MIFF omtalte dette allerede 20. januar 2018. Allerede den gang sa palestinerne nei.

Helt til det siste prøvde Trump-administrasjonen å få palestinerne med igjen i prosessen. Det er ren fake news at de ikke har vært involvert i arbeidet med den nye planen.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart