Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

NRK retter baker for smed

Skjermdump fra Nrk.no

Israel har lykkes med å vaksinere en mye større andel av befolkningen med de nye koronavaksinene enn noe annet land. Dette er det vanskelig for Israels fiender å rapportere nøytralt eller positivt om, derfor kommer Amnesty og NTBShip to GazaVG og andre med den ene pakken etter den andre med usannheter og kampanjejournalistikk.

På ettermiddagen 12. januar kastet også NRK seg på denne bølgen.

Sigurd Eikaas, styremedlem i MIFF Drammen, sendte denne protesten til NRKs journalist Anja Strønen:

«Jeg reagerer sterkt på at du skylder på Israel for ikke å sørge for at palestinerne på Vestbredden har begynt å vaksinere. Ifølge Oslo-avtalen er mye av den sivile styringen overlatt til de palestinske selvstyremyndighetene (PA). Det gjelder blant annet skole/utdanning og helsevesenet. Ifølge de internasjonale avtalene som er inngått mellom Israel og PA, – og som er anerkjent og stadfestet av det internasjonale samfunnet, – så er det altså PA sitt ansvar å sørge for vaksiner til palestinerne, ikke Israel.  Når du da anklager Israel fordi de anerkjenner PA sitt ansvar, og respekterer de internasjonalt anerkjente avtalene, så anklager og sverter du Israel urettmessig. Jeg tviler på at du noen gang har kritisert andre aktører for å respektere internasjonalt anerkjente avtaler. Når du da angriper jødestaten på en slik urettmessig måte, så lyser spørsmålet: Hvorfor?

Det er PA som evt skulle henvendt seg til den israelske regjeringen hvis de ønsket hjelp og samarbeid. Men det gjorde ikke PA. Ikke forsøkte de heller på andre måter å sørge for vaksiner til sin befolkning. Det er derfor PA du må kritisere, ikke Israel. Som altså bare har respektert den ansvarsfordelingen som begge parter ble enige om i Osloavtalene, og som er anerkjent av både det internasjonale samfunnet og av vår egen regjering.

Jeg ber deg derfor om å trekke artikkelen, eller endre den slik at du ikke lenger retter baker for smed.»

Rette baker for smed betyr å straffe en uskyldig for det en annen har gjort. Ifølge Store Norske Leksikon er uttrykket avledet av Johan Herman Wessels Smeden og Bageren, utgitt i 1777. Smeden hadde forbrutt seg og skulle etter loven henrettes, men fordi byen bare hadde én smed, men to bakere, ble en av de bakerne henrettet i stedet.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart