Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Nå forsøker NRK å skjule det som kan ha vært en straffbar hatytring

Skjermdump av YouTubes e-post varsel til MIFF.
- Et grovt eksempel på hvordan NRK forsøker å sensurere den frie meningsytringen, sier Jan Benjamin Rødner, MIFFs advokat og styremedlem.

Kort tid etter at mangeårig NRK-medarbeider Shaun Henrik Matheson kom med en antisemittisk tirade på radio 2. februar la MIFF opptak ut på YouTube. Klippet var litt over 2 minutter langt. Det første døgnet ble radioklippet hørt av nærmere 4000. Mange ganger flere har lest MIFFs fulle transkripsjon, som har vært den mest delte og kommenterte i sosiale medier i hele landet i dag, ifølge Storyboard.

MIFFs og andres fokus på Mathesons hatefulle ytringer har skapt enormt engasjement, med hundrevis av klager til NRK. MIFF har fått støtte fra en rekke andre organisasjoner i vår politianmeldelse. Politiske ledere sier det var «reinspikka antisemittisme» og Israels ambassadør er sjokkert.

Kl. 15.25 onsdag ettermiddag tok saken en ny vending, da MIFF mottok e-post fra YouTube.

– På grunn av en copyright-henvendelse som vi mottok, har vi tatt ned videoen NRK-programleder: «Vi må aldri glemme hvor rævva Israel er» fra YouTube. Det er NRK som har bedt om dette, skrev YouTube.

– Dette er et grovt eksempel på hvordan NRK forsøker å sensurere den frie meningsytringen. Sitatretten gjør det klart at MIFF må kunne vise nøyaktig hva dette dreier seg om. Her er det ikke noen tungtveiende opphavsrettslige grunner til å forlange dette fjernet. Ikke bare avslår NRK å gi Matheson noen reaksjon – de beskytter ham også mot å bli nærmere gransket, kommenterer Jan Benjamin Rødner, MIFFs advokat og styremedlem.

Alf R. Jacobsen, forfatter, journalist og tidligere NRK Brennpunkt-redaktør, kommenterer saken slik til MIFF:

– Komplett sjokkerende og illevarslende at Youtube bøyer seg for et juridisk bakgårdsknep fra NRKs side. Hvis de globale uhyrene lar seg bruke til forsvar for antisemittisme, vil mørket fort senke seg. Hvis NRKs etikkredaktør ikke skjønner såpass, må han finne seg noe annet å stelle med, sier Jacobsen.

MIFF har republisert det antisemittiske radioinnslaget på vår egen nettserver (se under). Vær vennlig å bli medlem av MIFF i støtte til vårt informasjonsarbeid og kampen mot Israel- og jødehat. Du kan også gi en gave til arbeidet.


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart