Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

NRK-programleder: – Det er nesten som jeg skulle ønske at vaksinen ikke virket i Israel

Tiraden du kan lese under kom på programmet «Shaun på P13» på ettermiddagen tirsdag 2. februar 2021. (Skjermdump radio.nrk.no)
- Vi må aldri glemme hvor rævva Israel er, det er sykt viktig at vi aldri glemmer det, sa NRKs programleder Shaun Henrik Matheson.

Hør hele innslaget slik det ble sendt av NRK:

NRK har krevd at YouTube fjerner opptaket, og YouTube har føyd seg for NRKs krav. MIFF forbeholder seg retten til sitatrett.

Full transkripsjon av innslaget som kom fra kl. 15.14 på «Shaun på P13«:

«Fader heller, vi får vel nesten ta med oss ja de gode nyhetene vi får da, selv om de kommer fra Israel… [ler] Jeg vet det. Hvor sykt er det! Gode nyheter fra Israel, når skjedde det sist? Du vet du hva, det aner jeg ikke faktisk. Men vi har jo lest om dette i avisene i dag, vi hørte akkurat om det på Dagsnytt her.

Men både avisene og Dagsnytt glemte noe viktig, eller unnlot å nevne det, noe vi aldri må glemme: Israel er en okkupasjonsmakt, det er et apartheidregime, der noen mennesker er mer verdt enn andre mennesker, og der disse andre blir utsatt for systematisk undertrykkelse, deres land blir stjålet fra dem, der de mister strøm og vann hvis de ikke oppfører seg ordentlig. Og skulle en hjemmesnekret rakett lande et eller annet sted hos Guds utvalgte folk, så gjennomføres det grusomme hevnaksjoner hvor tusenvis av mennesker blir drept, gjerne barn. Kan det virkelig komme gode nyheter fra dette landet? Ja, på en måte. På en måte, som du har hørt, og dersom vi kun skal tenke på oss selv, og glemme alt av overgrep og drap som israelerne utfører mot det palestinske folk.

Visstnok så viser tall fra Israel da, at av mer enn 1 million fullvaksinerte mennesker så ble under tusen personer smittet. Det er gode nyheter, samme hvordan du vrir og vender på det. Skulle bare nesten ønske at det kom fra et annet sted, hvis du skjønner. Det er nesten som jeg skulle ønske at vaksinen ikke virket. Det går ikke an å si. Beklager, jeg skjønner det. Pokker også.

Sa jeg apartheid? Jeg gjorde det, gjorde jeg ikke det? Bare for å understreke det: Først fikk palestinerne ingen vaksiner, for 14 dager siden fikk de 100, i går fikk de 2000. 1,1 millioner skikkelige mennesker får vaksine, 2.100 av de som ikke er så skikkelige får vaksine. Vi må bare aldri glemme hvor rævva Israel er, det er sykt viktig at vi aldri glemmer det. Vi må aldri glemme hvor rævva Israel er.»

Demoniseringskampanje mot Israel

Utspillet til Shaun Henrik Matheson kommer etter at Israel de siste ukene har blitt utsatt for en bølge av demonisering i norske medier. Amnesty og NTBShip to Gaza i KlassekampenVGNRK og andre har kommet med den ene pakken etter den andre med usannheter og kampanjejournalistikk. En NTB sak 10. januar var ekstra ille, og MIFF har klaget saken inn til Pressens Faglige Utvalg (PFU).

13. januar publiserte Palestinian Media Watch en sak som dokumenterer hvordan palestinske myndigheter har gitt tydelig beskjed om at de ønsker å skaffe seg vaksinen uavhengig av Israel, for siden å fordømme Israel.

På radionyhetene torsdag 14. januar sendte NRK flere ganger et innslag med NRKs Midtøsten-korrespondent Yama Wolasmal. MIFFs styremedlem Jan Benjamin Rødner sendte protest til NRK. Senest i dag, 2. februar, kommenterte MIFF Dagsrevyens merkelige melding i artikkelen Er NRK gjennomkorrupte eller bare fullstendig uprofesjonelle?

Vil du støtte vår protest mot NRKs urettferdige Israel-dekning – klikk her for å bli medlem av MIFF nå


SISTE: Programlederen er nå anmeldt for brudd på straffeloven.

Signer dette oppropet hvis du støtter anmeldelsen!

Er dette et forsøk på satire over norske mediers demonisering av Israel i vaksinesaken, eller det ren antisemittisme? Ser du noen andre alternativer?

– Skriv ditt svar i kommentarfeltet.


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart