Søk
Yama Wolasmal
Yama Wolasmal. (Skjermdump fra nrk.no)

Ber Wolasmal beklage falske anklager mot Israel

NRKs Midtøsten-korrespondent Yama Wolasmal gjorde seg til velvillig mikrofonstativ for usanne påstander mot Israel.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

Israel har lykkes med å vaksinere en mye større andel av befolkningen med de nye koronavaksinene enn noe annet land. Dette er det vanskelig for Israels fiender å rapportere nøytralt eller positivt om, derfor kommer Amnesty og NTBShip to GazaVGNRK og andre med den ene pakken etter den andre med usannheter og kampanjejournalistikk. En NTB sak 10. januar var ekstra ille, og MIFF har klaget saken inn til Pressens Faglige Utvalg (PFU).

13. januar publiserte Palestinian Media Watch en sak som dokumenterer hvordan palestinske myndigheter har gitt tydelig beskjed om at de ønsker å skaffe seg vaksinen uavhengig av Israel, for siden å fordømme Israel.

På radionyhetene torsdag 14. januar sendte NRK flere ganger et innslag med NRKs Midtøsten-korrespondent Yama Wolasmal. MIFFs styremedlem Jan Benjamin Rødner har sendt protest til NRK, som vi gjengir i sin helhet:

«Kl 0830 på NRK1 radio rapporterte Wolasmal om vaksinering mot korona i Israel. Det begynte med at Israel allerede har vaksinert en imponerende stor andel av befolkningen. Han forklarte dette forbilledlig med sannheten, nemlig at det israelske helsesystemet er meget godt og velorganisert. Men så kom han med påstand om at befolkningen at Israel ikke vaksinerer på Vestbredden – med unntak for bosetterne – og at Israel begrunner dette med at det er de ikke forpliktet til. Dette er falsk informasjon.

Forholdet er at efter Oslo-avtalen hører helsen til befolkningen på Vestbredden inn under den palestinske myndigheten PA. Det Israel er forpliktet til, er å samarbeide med PA. Og det har Israel vært villig til å hjulpet til med,- så langt PA har tillatt det. Israel har bedrevet opplæring av helsepersonell på Vestbredden i hvordan de bør behandle pasienter, levert utstyr, bl.a. respiratorer m.m. Men PA har ikke bedt om noen hjelp til vaksineringen. Tvert imot har de flere ganger avvist hjelp fra Emiratene fordi denne hjelpen kom via israelske flyplasser,- hvilket virkelig er en nyhetssak. Videre har PA, i stedet for å be Israel om hjelp, bestilt inn millioner av vaksiner fra andre kilder og de vil kunne begynne å vaksinere i løpet av en måneds tid. Men PA vil altså greie seg uten hjelp fra fienden. Det er PAs rett, men også PAs ansvar. Det blir å sette saken på hodet å anklage Israel for dette.

Og så kan man lure på om Wolasmal har gjort seg opp noen tanker om hva som ville skje om Israel skulle sette i gang med vaksinering av befolkningen på Vestbredden uten at det er i samarbeide og med godkjennelse fra PA. Tenk hvilket opprør og hvilke anklager det ville bli om Israel skulle sette i gang med noe som sikkert ville bli fremstilt som tvangsvaksinering på Vestbredden! Antisemittiske fantasier mot jødene/Israel florerer og det ville blitt et ramaskrik og Israel ville blitt fordømt,- denne gang med rette.

Det er videre slik at vaksineringen i Israel foregår uten noen form for diskriminering – alle blir vaksinert på like fot, muslimer og kristne som jøder. Når det gjelder Øst-Jerusalem er dette Israels ansvar og der blir også alle vaksinert, bl.a. 350.000 Palestina-arabere. Bosetterne på Vestbredden blir også vaksinert for de er israelske statsborgere.

Dette går inn i rekken av at for ethvert problem – reelt eller innbilt – som palestinerne måtte oppleve, får Israel skylden. PA kjører to spor: På det ene nekter de å samarbeide med Israel og ta imot hjelp derfra. Det kan de gjøre, for vestlige media vil sjeldent og da gjerne bortgjemt fortelle om det, hvilket dette innslaget på NRK er et godt eksempel på. På det andre sørger de for at villige medhjelpere, som i dette tilfellet Amnesty International, sprer usanne påstander om at Israel forhindrer humanitær hjelp. Dessverre lykkes PA med slik dobbeltsnakk så altfor ofte. Det er svært skuffende, men dessverre som forventet, at NRK lar seg være mikrofonstativ for den slags.

Denne kampanjen mot Israel startet i Norge på mange måter med oppslag i NTB med mer eller mindre de samme falske anklagene. Dette er så alvorlig at Med Israel For Fred har anmeldt det til PFU og jeg viser til denne: https://miff.no/mediedekningen/2021/01/13miff-klager-ntbs-demoniserende-artikkel-inn-for-pressens-faglige-utvalg.htm

Jeg imøteser gjerne en beriktigelse og en beklagelse!»


 

Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart