Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Er NRK gjennomkorrupte eller bare fullstendig uprofesjonelle?

Israel leverer ikke vaksiner til palestinerne, har vært omkvedet i norske medier de siste ukene. Da Israel leverte vaksiner 1. februar, fortalte NRK om det uten å nevne at leveringen kom fra Israel! (Skjermdump fra NRK Dagsrevyen 1. februar 2021)
Hjelp oss med forslag om du har andre forklaringer.

I ukevis har NRK (godt hjulpet av NTB, som vil få en av sine saker behandlet av Pressens Faglige Utvalg etter klage fra MIFF) gjentatt det samme refrenget: Palestinerne får ikke vaksine, og det er Israel sin skyld.

«Den israelske regjeringa har lova å vaksinere alle innbyggjarar over 16 år innan utgangen av mars. Tilbodet gjeld derimot ikkje dei kring 5 millionar palestinarane som lever under israelsk okkupasjon på Vestbreidden og Gazastripa,» lød det 10. januar.

«Har vaksinert 1,8 millioner israelere mens palestinere må vente,» kom det igjen 12. januar. NRK retter baker for smed, påpekte Sigurd Eikaas, styremedlem i MIFF Drammen.

14. januar var NRK nok en gang på banen. MIFFs styremedlem Jan Benjamin Rødner skrev blant annet følgende i en klage til NRK:

«Dette går inn i rekken av at for ethvert problem – reelt eller innbilt – som palestinerne måtte oppleve, får Israel skylden. PA kjører to spor: På det ene nekter de å samarbeide med Israel og ta imot hjelp derfra. Det kan de gjøre, for vestlige media vil sjeldent og da gjerne bortgjemt fortelle om det, hvilket dette innslaget på NRK er et godt eksempel på. På det andre sørger de for at villige medhjelpere, som i dette tilfellet Amnesty International, sprer usanne påstander om at Israel forhindrer humanitær hjelp. Dessverre lykkes PA med slik dobbeltsnakk så altfor ofte. Det er svært skuffende, men dessverre som forventet, at NRK lar seg være mikrofonstativ for den slags.»

All MIFFs kritikk i saken har NRK møtt med dørgende stillhet. Eikaas slaktet dem for dette 23. januar.

På Dagsrevyen 1. februar kom NRK med slik melding, som vi gjengir i sin helhet:

«Disse bildene viser den første koronavaksinen som ankommer Vestbredden. I dag kunne den palestinske statsministeren at 50.000 vaksinedoser fra den internasjonale vaksinedistributøren Covax straks er klar til bruk.

[Tekstet uttalelse av PAs statsminister:] ‘I løpet av de neste to ukene vil vi starte vaksinasjonsprogrammet mot koronaviruset. Dette vil vi gjøre i alle palestinske områder og vi vil gi Gaza-stripen en andel av alle vaksinene vi mottar.’»

Her glimrer en viktig opplysning med sitt fravær. For koronavaksinen som ble levert på Vestbredden mandag 1. februar kom fra Israel. Det bekreftes også av bildene som NRK viste fram på Dagsrevyen, begge to eskene som vises (både for sprøyter og vaksinedoser) har hebraisk tekst.

I ukesvis har NRK fortalt sine lesere at Israel nekter å levere vaksiner, selv om palestinske myndigheter ikke har bedt Israel om vaksiner og selv om palestinske myndigheter etter Oslo-avtalen har helseansvaret for palestinerne. Når Israel leverer 5000 vaksinedoser til utsatte helsearbeidere, unnlater NRK Dagsrevyen å fortelle at de kommer fra Israel. I stedet skaper de inntrykk av at leveringen kom fra Covax. Det er vel bare to alternativer her: Enten er NRK gjennomkorrupte eller bare fullstendig uprofesjonelle. Hvis du har forslag til andre forklaringer, så skriv i kommentarfeltet.

NRK fortsatte sendingen med å fortelle at de første vaksinedosene har ankommet Sør-Afrika. Palestinerne må ikke vente lengre på vaksine enn mange andre befolkninger, men hvis man påpeker det blir jo ikke (den ønskede?) demoniseringen av verdens eneste jødiske stat like effektiv.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart