Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Slakter NRK for ikke å svare på kritikk

NRK
Det er så stygt at man ikke skulle tro NRK kunne få seg til å gjøre noe slikt! skriver Sigurd Eikaas. (Illustrasjonsbilde: NRK Dagsrevyen)
- NRK sprer feilforestillinger og hat mot både jødestaten og mot jødene som folk, skriver Sigurd Eikaas, styremedlem i MIFF Drammen.

12. januar sendte Sigurd Eikaas, styremedlem i MIFF Drammen, e-post til NRK hvor han påpekte at journalist Anja Strønen hadde anklaget og svertet Israel urettmessig. Det har ikke kommet noen svar fra NRK. Lørdag 23. januar sendte Eikaas på ny følgende e-post til NRKs publikumsservice og til journalisten. MIFF gjengir eposten i sin helhet:

Sigurd Eikaas. (Foto: Privat)
Sigurd Eikaas. (Foto: Privat)

«Hei,

Hverken journalist Anja Strønen eller noen annen representant for NRK har svart på min kritikk av den urettferdige svertingen av staten Israel som Strønen skrev på nrk.no den 12. jan. Ingen har svart verken til meg eller til MIFF (Med Israel for Fred), som skrev om denne kritikken dagen etter (noe jeg gjorde Strønen og NRK oppmerksomme på).

Tv2.no har en viktig artikkel og kommentar om maktpersoner som unnlater å besvare, og som slik ignorerer kritikk, – jeg siterer:

 «Presseekspert mener det er et demokratisk problem at maktpersoner ikke svarer på kritikk fra journalister.

«Vi ser det hos politikere, hos næringslivstopper, og nå også hos influensere. De unngår å møte journalister som stiller kritiske spørsmål og svarer heller i egne kanaler. Dette er den samme taktikken som Donald Trump bruker.» Det sier ekspert på presseetikk, Gunnar Bodahl-Johansen, til God kveld Norge.»

En journalist er også en maktperson. Ikke minst er journalister i Norges største medium, NRK, maktpersoner. Slik også NRK som Norges mektigste og mest innflytelsesrike medium er en maktinstitusjon.

MIFF har gjennom sitt journalistiske arbeid mange ganger påpekt og kritisert saklige feil, forvrengninger og løgner mot Israel, – saklige feil og løgner begått av mange medier, inklusive NRK, – men uten å få noen besvarelse fra journalisten eller fra medieinstitusjonen. Med andre ord: Journalister og medieinstitusjoner nekter å svare på kritikk!

Dette er samme taktikk som Trump!

Resultatet er feilforestillinger og hat mot både jødestaten og mot jødene som folk.

 Og det er ikke så rart at det blir slikt jødehat, når feks NRK «svarer» på min kritikk , – i sin egen kanal selvfølgelig, akkurat slik Bodahl-Johansen påpeker at Trump og influenserne gjør det, – med å lage underholdning og jødestatvits av den samme beskyldningen som jeg (og MIFF) kritiserte og påpekte at var løgnaktig og svertende.

 Det er så stygt at man ikke skulle tro NRK kunne få seg til å gjøre noe slikt!

 Journalisters og mediers unndragelser fra å besvare kritikk er ikke bare et demokratisk problem. Det er også et konflikt- og hat-skapende problem!»


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart