Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

«Nytt på nytt» fortsetter å fremstille israelere som massedrapsmenn

Nytt på nytt
Skjermdump fra Nytt på nytt 15. januar 2021.
- Israel vaksinerer for fullt – men ikke palestinerne. Det er dumt å kaste bort vaksiner på noen som skal dø snart, sa Bård Tufte Johansen. Les MIFFs faktasjekk.

Det er et yndet prosjekt i NRKs gullrekke: Israelerne, mange av dem etterkommere av Holocaust-overlevere og flyktninger fra systematisk diskriminering i den arabiske verden, skal framstilles som massedrapsmenn.

18. mars 2019 ble det framsatt folkemordanklage mot Israel på Lindmo. Fredag 27. mars 2020 var komiker Sigrid Bonde Tusvik gjest i humorprogrammet «Nytt på nytt». – Israelerne jobber hundre prosent med å drepe palestinerne, sa hun.

Se klippene her i denne fire minutters videoen:

Fredag 15. januar 2021 var programleder Bård Tufte Johansen selv på banen.

– Israel vaksinerer for fullt – men ikke palestinerne. Det er dumt å kaste bort vaksiner på noen som skal dø snart, sa Bård Tufte Johansen i innledningen av programmet.

De første fire ordene er korrekte. Israel ligger fremst i verden med sitt vaksinasjonsprogram.

Israel har ingenting med å vaksinere palestinerne. Oslo-avtalen ga palestinske selvstyremyndigheter ansvaret for dette. Palestinske myndigheter har tatt ansvaret for dette, og har avvist hjelp fra Israel. MIFF har avslørt de norske medienes kampanjejournalistikk mot Israel i denne saken – ikke minst i en klage til Pressens Faglige Utvalg sendt 13. januar.

I 1914 var det om lag 600.000 arabere i landområdet Palestina. I dag er det over 6.000.000 arabere, som nå i stor grad definerer seg som palestinere, i det samme landområdet – Israel, Gaza og Vestbredden. Kanskje Bonde Tusvik kan svare på, hvordan hundre prosent jobbing med å drepe palestinere har resultert i en tidobling av befolkningen? Kanskje Tufte Johansen kan forklare hvordan en befolkning som snart skal dø har økt med en faktor på ti de siste hundre årene?

Dr. Wael Ennab (som er rådgiver for FNs konferanse for handel og utvikling) fra An-Najah-universitetet i Nablus opplyser at forventet levealder blant palestinerne på Vestbredden og Gazastripen i 1967 var på kun 48,8 år. Det var dette året Israel erobret disse områdene i en lovlig forsvarskrig kjent som Seksdagerskrigen. I 1975 var forventet levealder økt til 56 år, og tallet økte til nesten 66 år innen 1984. Det vil si en økning på 17–18 år i løpet av de første 17 år under israelsk styre!

Da Israel erobret Vestbredden og Gazastripen var det bare 5 av 700 palestinske landsbyer og byer som hadde innlagt vann. I 2004 var 643 av 708 landsbyer og byer koblet til vann-nettet – noe som dekket 97 prosent av den palestinske befolkningen, skriver Ben-Dror Yemini i boken Løgnindustrien.

I 2017 var forventet levealder for palestinere på Gazastripen 74,2 år og på Vestbredden 75,2 år, ifølge CIA World Fact Book.

Ifølge Verdens helseorganisasjon (WHO) var det globale gjennomsnittet i 2016 på 72,0 år. Gjennomsnittet i det østlige Middelhavsområdet, hvor palestinerne hører til, var 69,1 år. Palestinerne har høyere forventet levealder enn befolkningen i nabolandene Egypt, Irak og Syria.

Tufte Johansen er ikke alene om å abonnere på ville konspirasjonsteorier om Israel. 50 prosent av norske muslimer mener «Israel behandler palestinerne like ille som jødene ble behandlet under 2. verdenskrig». For den generelle norske befolkningen er tallet 32 prosent. 25 prosent av norske muslimer mener at «så lenge staten Israel finnes, kan det ikke bli fred». 21 prosent av den generelle norske befolkningen sier det samme.

Når NRK kommer med slike ville påstander i beste sendetid, bidrar de ikke bare til å spre fake news. De skaper ikke bare Israel-hat, men også jødehat. Nordmenn lar, mer enn andre europeere, sin holdning til jøder bli påvirket av handlinger gjennomført av staten Israel. Ingen andre forklarer oftere vold mot jøder i eget land med anti-israelske holdninger.

Budskapet som NRK formidlet fredag er livsfarlig, spesielt for norske jøder. Hele 12 prosent av den generelle norske befolkningen sier trakassering og vold rettet mot jøder kan forsvares når en tenker på hvordan Israel behandler palestinerne. I den norske muslimske befolkningen er støtten 21 prosent. 

Når man skaper løgnbilder av hvordan Israel behandler palestinerne, mater man trollene som i framtiden kan komme til å bruke vold mot norske jøder.

Fakta er at Israel følger krigens regler «godt over gjennomsnittlig» i forhold til hva som er vanlig ellers i verden.

– Ingen hær har gjort så stor innsats for å unngå at sivile skulle bli drept som det Israel gjorde under alle de tre Gaza-krigene, sa den britiske offiseren Richard Kemp på en MIFF-konferanse i 2016.


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart