Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Sigrid Bonde Tusvik på NRK i beste sendetid: – Israelerne jobber hundre prosent med å drepe palestinerne

Sigrid Bonde Tusvik i Nytt på nytt 27. mars 2020. (Skjermdump fra Nrk.no)
Israel ble demonisert på det groveste på Nytt på nytt fredag 27. mars.

NRK fortsetter å demonisere Israel i beste sendetid. For ett år siden ble det framsatt folkemordanklage mot Israel på Lindmo. Den gang kom demoniseringen fra en gjest.

Denne gangen kommer demoniseringen fra en programleder i NRK. Komiker Sigrid Bonde Tusvik, som er vikar-programleder i Nytt på nytt, sa følgende om koronasituasjonen i Israel 27. mars:

«Dette går jo ikke utover israelsk jobbing. Det går utover økonomien, men ikke… De jobber jo hundre prosent med å drepe palestinerne,» sa Bonde Tusvik.

Alt tyder på at vitsen var planlagt på forhånd av redaksjonen. Programleder Bård Tufte Johansen repliserte: «Og der fikk Kringkastingsrådet den første telefonen.»

I 1914 var det om lag 600.000 arabere i landområdet Palestina. I dag er det over 6.000.000 arabere, som nå i stor grad definerer seg som palestinere, i det samme landområdet – Israel, Gaza og Vestbredden. Kanskje Bonde Tusvik kan svare på, hvordan hundre prosent jobbing med å drepe palestinere har resultert i en tidobling av befolkningen?

Bonde Tusvik er ikke alene om å abonnere på ville konspirasjonsteorier om Israel. 50 prosent av norske muslimer mener «Israel behandler palestinerne like ille som jødene ble behandlet under 2. verdenskrig». For den generelle norske befolkningen er tallet 32 prosent. 25 prosent av norske muslimer mener at «så lenge staten Israel finnes, kan det ikke bli fred». 21 prosent av den generelle norske befolkningen sier det samme.

Når NRK kommer med slike ville påstander, bidrar de ikke bare til å spre fake news. De skaper ikke bare Israel-hat, men også jødehat. Nordmenn lar, mer enn andre europeere, sin holdning til jøder bli påvirket av handlinger gjennomført av staten Israel. Ingen andre forklarer oftere vold mot jøder i eget land med anti-israelske holdninger.

Budskapet som NRK formidlet fredag er livsfarlig, spesielt for norske jøder. Hele 12 prosent av den generelle norske befolkningen sier trakassering og vold rettet mot jøder kan forsvares når en tenker på hvordan Israel behandler palestinerne. I den norske muslimske befolkningen er støtten 21 prosent. 

Når man skaper løgnbilder av hvordan Israel behandler palestinerne, mater man trollene som i framtiden kan komme til å bruke vold mot norske jøder.

Fakta er at Israel følger krigens regler «godt over gjennomsnittlig» i forhold til hva som er vanlig ellers i verden.

– Ingen hær har gjort så stor innsats for å unngå at sivile skulle bli drept som det Israel gjorde under alle de tre Gaza-krigene, sa den britiske offiseren Richard Kemp på en MIFF-konferanse i 2016.

Lagt til mandag 30. mars 2020

Bonde Tusviks demoniserende anklage er ekstra upassende i disse dager, da Israel og palestinske myndigheter sammen kjemper for å begrense skadevirkningene av koronaviruset. Samarbeidet blir av FN betegnet som «utmerket».

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart