Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Nei NRK, hovedårsaken til konflikten er ikke «Israels okkupasjon»

Yama Wolasmal
Yama Wolasmal på NRK Dagsrevyen 12. mai 2021. (Skjermdump fra tv.nrk.no)
Når NRK bommer så grovt i sin grunnleggende analyse, er det ikke rart de bommer så ofte også i andre spørsmål.

På NRK Dagsrevyen 12. mai fikk NRKs Midtøsten-korrespodent Yama Wolasmal spørsmål hva som har utløst de siste kamphandlingene mellom Israel og terrororganisasjoner på Gaza-stripen.

«Hovedårsaken til at det alltid ulmer i denne konflikten er palestinernes frustrasjon og sinne over Israels okkupasjon…» begynte Wolasmal.

Feil. Feil av mange grunner.

Palestinske grupper brukte vold og terror lenge FØR (den lovlige) okkupasjonen startet i 1967.

Den palestinske eliten har gjentatte ganger avvist tilbud om israelske tilbaketrekninger og opprettelse av en palestinsk stat ved siden av Israel som en jødisk stat.

Israel reduserte palestinernes opplevelse av å være okkupert kraftig på 1990-tallet, da palestinske selvstyremyndigheter overtok myndigheten over nesten alle palestinerne på Vestbredden og alle palestinerne på Gaza-stripen. Resultatet ble den andre intifadaen der over tusen israelere ble drept i vold og terror.

Israel trakk seg helt ut av Gaza i 2005. Det har bare ført til mange flere angrep mot Israel enn før.

Wolasmal og NRK ville ha mer troverdighet dersom de klarte å finne fram til én palestinsk leder som aksepterer at Israel skal forbli det jødiske folkets nasjonale hjemland. Fra november 2016 har MIFF hatt en offentlig etterlysning etter et slikt navn på palestinske politikere, samfunnsledere, journalister, partier etc. som offentlig tar til orde med anerkjennelse av Israel som et nasjonalt hjemland for det jødiske folk. Hittil har vi ikke fått ett eneste navn fra de som kaller seg palestinernes venner i Norge.

Alle som seriøst studerer palestinernes politiske kommunikasjon på arabisk vil se at lederne i de store politiske gruppene ikke er frustrert og sint over Israels okkupasjon, men over at det finnes en jødisk stat i området.

Hamas er tydelige på det.

Fatah er tydelige på det.Palestinerne vil aldri anerkjenne Israels jødiske identitet, sa PLOs sjefsforhandler Saeb Erekat. Og han ble regnet som moderat.

Det er ikke okkupasjonen som avvises i skolebøkene til palestinske barn. De handler om «å utrydde restene av utlendingene [jødene]», fjerne Israel som er «Satans tjener» og love 72 jomfruer i paradis til niendeklassinger som gir livet sitt som martyrer i krig mot Israel. Palestinske barn lærer ikke at alle vil være fornøyd dersom det blir en palestinssk stat på Vestbredden og Gaza-stripen med Øst-Jerusalem som hovestad, en de lærer at Palestina er alt landet mellom Middehavet og Jordan-elven. Palestinske barn blir ikke opplært i å være sinte og frustrerte over okkupasjonen, men over jødene. Jøder blir framstilt som «fiender av islam», som korrupte, løgner og bedragere. Revolusjonens flamme skal nå til Haifa og Jaffa.

Når NRK bommer så grovt i sin grunnleggende analyse, er det ikke rart de bommer så ofte også i andre spørsmål. På Dagsrevyen 12. mai ble det for eksempel hevdet at Tel Aviv er Jerusalems hovedstad. Igjen et eksempel på at NRK ikke forholder seg til virkeligheten.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart