Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

NRK ga falskt bilde av vareleveranser til Gaza

Skjermdump fra NRK Nyheter mandag 21. juni kl. 17.
Det stemmer ikke at lastebiler ikke har passert grensen den siste måneden.

I nyhetssendingen mandag 21. juni kl. 17 meldte NRK Nyheter (og MIFF gjengir i sin helhet):

«Israel lettet i dag på enkelte restriksjoner på grensen til Gaza-stripen. Dermed kunne lastebiler med varer passere grensen for første gang på over én måned. Israel har også lovet at de vil tillate noe eksport av jordbruksvarer fra Gaza-stripen. Lettelsene gjør også at posten nå kommer frem over grensen.»

Dette gir et misvisende bilde. Også mens Israel var under rakettangrep fra de islamistiske terrororganisasjonene på Gaza-stripen (Gaza-krigen 10.-21. mai) ble grensestasjonen Kerem Shalom åpnet for vareleveranser til Gaza. 18. mai ble en israelsk soldat skadet da terrorister på Gaza angrep grensestasjonen mens humanitære varer på vei inn på Gaza-stripen.

Lørdag 22. mai, allerede dagen etter at krigen var over, åpnet Israel på ny grensestasjonen. «Konvoier av lastebiler begynte å passere inn i Gaza gjennom Kerem Shalom etter at den ble gjenåpnet av Israel, og de har med seg høyst nødvendig medisin, mat og drivstoff,» meldte nyhetsbyrået AFP den dagen.

Siden den gang har vareleveransene inn til Gaza fortsatt i hovedsak som normalt. Årlig blir varer fra godt over 100.000 semi-trailere levert inn på Gaza-stripen. Israel har kun restriksjoner på varer som kan misbrukes militært av terrororganisasjonene i området. I år 2020 ble bare 12 prosent av vareleveransene klassifisert av FN som «humanitære». Dette viser at kapasiteten for leveranser er stor.

NRK har rett i at israelske myndigheter rundt 21. juni åpnet for eksport av varer fra Gaza-stripen for første gang siden krigen. Men ved en feiltakelse, eller fordi de ble offer for sitt eget narrativ, skapte NRK det falske inntrykk at også varer inn til Gaza er blitt holdt tilbake den siste måneden.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart