Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Se hvor mange feil NRK klarer å trykke inn i en liten notis

Skjermdump fra nrk.no 12. august 2021.
NRK overgår seg selv.

På kvelden onsdag 11. august publiserte NRK en nyhetsnotis som vi gjengir i sin helhet:

«Godkjenner 863 nye bosettinger
Israels statsminister Naftali Bennett har gitt sin godkjenning til planer om å bygge 863 nye bosettinger på Vestbredden i Palestina. Det skriver avisen Haaretz.
Bosettingene ligger i det såkalte C-området, der Palestinas selvstyremyndighet i utgangspunktet utøver all regjeringsmakt utenom for militære spørsmål.
Ifølge Haaretz er godkjenningen en del av en plan om å bygge mer enn 2000 nye bosettinger.»

Her er det nesten så mange feil som det er mulig å legg inn i en så kort tekst.

1. Feil om bosetninger. Ifølge BBC er det 132 israelske bosetninger og 124 mindre «utposter» på Vestbredden. Disse har kommet i løpet av 54 år. At det nå skal godkjennes 863 bosetninger, eller at det er planer om «mer enn 2000 nye bosettinger» er selvsagt nonsense. NRK forveksler med boliger, som de har gjort mange ganger før.

2. Feil om 863. Det er snakk om 863 PALESTINSKE boliger. NRK kan ikke ha forstått Ha’aretz-artikkelen som de til og med lenker til. Hos Ha’aretz er det tydelig i overskriften: «Bennett gir sjelden godkjenning av 800 palestinske boliger». Hos Ha’aretz er det overtydelig i første setning av brødteksten: «Israel har gitt en første godkjenning til å gå videre med bygging av 863 boliger i palestinske landsbyer i Område C på Vestbredden for første gang på flere år.»

3. Feil om Område C. NRK forveksler Område B og Område C. I C-området på Vestbredden har Israel all myndighet, ifølge Oslo-avtalene. Dersom NRK bare hadde lest sin kildeartikkel skikkelig, ville de funnet sannheten også hos Ha’aretz: «Område C er den delen av Vestbredden som er under full israelsk kontroll…»

Tre setninger fra NRK (om man ser bort fra kildehenvisningen), tre store feil.

Av Jerusalem Post fremgår det at en del av de 863 palestinske boligene som kan få godkjenning allerede er bygd, inntil nå ulovlig.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart