Klikk for å bli medlem nå!

Regjeringen har gitt en belønning til terror ved å anerkjenne fantasistaten «Palestina». Klikk her for å protestere! 

Matheson: – Jeg sa «hårreisende, antisemittiske ting»

Shaun Henrik Matheson. (Skjermdump nrk.no)
Forteller til Journalisten at MIFF var de første som tok kontakt med ham etter tiraden.

Tirsdag 2. februar 2021 kom NRKs programleder Shaun Henrik Matheson med en antisemittisk tirade på sitt radioprogram på NRK P13. Les tidslinje og oppsummering av hele saken her.

Mandag 30. august gir Matheson sitt første intervju om saken til fagbladet Journalisten.

– Min jobb er jo å være subjektiv, i motsetning til de aller fleste andre journalister. Det er fordi det er mandatet til programmet, jeg er en meningsbærer, kall det hva du vil. Jeg leste at Israel ikke var særlig ivrig på å vaksinere palestinerne, og det opplevde jeg som feil og urettferdig. Men i min iver etter å fortelle hvor galt jeg synes det var, så sa jeg helt idiotiske og kjipe ting. Jeg mistet huet, og sa hårreisende ting. Antisemittiske ting, sier Matheson.

Sannheten var at palestinerne ikke hadde vist noen interesse for samarbeid med Israel om vaksiner, og at Israel, ifølge Oslo-avtalene, ikke har noe ansvar for vaksinering av palestinerne.  9. februar publiserte MIFF en tidslinje som viser hva NRK har unnlatt å rapportere, og hva de har rapportert feil, i forbindelse med Israel og koronavaksinen. Matheson ble et offer for NRKs siling av informasjon.

– Hodet mitt gikk varmt, rett og slett. Jeg opplever den politikken Israel fører som dypt urettferdig og gal, fortsetter Matheson. Les 23 anklager mot Israel med gode svar, og MIFFs innføringsartikler.

– Du blir sint, mens du sitter der i studio?

– Ja. Jeg jazzer meg selv opp, mister hodet og plumper ut i historieløse, idiotiske, dypt krenkende ting, sier NRK-programlederen til Journalisten.

Matheson forteller at han mottok melding fra MIFF «bare noen minutter etter at uttalelsene hadde falt».

NRK-programlederen sier også at han hadde en vanskelig tid etter 2. februar.

– Det var hele det totale trøkket. Å bli satt i sammenheng med antisemittisme, og at det var fortjent. Akkurat der og da, i noen minutter, framsto jeg jo slik. Jeg er ikke en sånn person, men for de som hørte det programmet og ikke noe annet, så vil jeg være «den fyren». Det var vondt. Det gikk løs på selvtilliten. Og jeg sov veldig dårlig, ganske lenge, forteller Matheson.

Nå skal Matheson og NRK-kollega Gjermund Stenberg Eriksen lage podkasten «Popkorn og politikk».

– Vi har nok ikke like stålkontroll på politikken i alle andre land som USA, men kommer til å ha en masse solide, kunnskapsrike gjester vi kan spørre og grave hos, og kommer nok til å lære masse, sier Matheson.

Kan vi all beskjedenhet foreslå at de inviterer MIFF?

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart