Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Hvorfor droppet NRK denne viktige opplysningen?

Skjermdump fra nrk.no 15. februar 2022.
«Her ber dei liket av 17 år gamle Mohamad som blei drepen av israelske styrkar,» heter det i en NRK-overskrift fra 14. februar.

«Palestinarar på Vestbredda er opprørte etter at israelske tryggingsstyrkar drap 17 år gamla Mohamad søndag,» fortsetter NRKs artikkel.

NRK forteller videre at 17-åringen ble drept i «et sammenstøt», men først mange avsnitt ned i teksten kommer det fram at «de israelske soldatene ble angrepet med steiner og molotov-cocktails» [brannbomber]. «Da svarte israelerne med å skyte skarpt,» skriver NRK.

NRKs journalist Geir Bjarte Hjetland lenker til en Ha’aretz-artikkel som kilde. Ha’aretz skriver også:

«En palestinsk organisasjon meldte at deres krigere skjøt mot IDF-styrkene da de tok seg inn i landsbyen Silat al-Harithiya nord for Jenin.»

Al Jazeera har også med denne viktige opplysningen som NRK utelot: «Øyenvitner sa soldater og bevæpnede palestinere utvekslet ild.»

Al Jazeera skriver også: «Hundrevis av palestinere kastet stein og brannbomber mot soldatene.» IDF sier at de «brukte  utstyr for å spre folkemengden og også skjøt mot bevæpnede menn de oppdaget».

IDF har ikke kommentert Mohamad Akram Ali Tahls død direkte. Men alt tyder på at han deltok i kamphandlinger som kunne være livstruende for de israelske soldatene. Det lot ikke NRK komme fram.

Les mer: Palestinske barn blir lært opp til jihad, og målbevisst utnyttet som barnesoldater av palestinske organisasjoner.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart