Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Skjermdump fra nrk.no 15. februar 2022.

Hvorfor droppet NRK denne viktige opplysningen?

«Her ber dei liket av 17 år gamle Mohamad som blei drepen av israelske styrkar,» heter det i en NRK-overskrift fra 14. februar.

LO støtter at minst 7 millioner palestinere skal få flytte inn i Israel og stempler landet som apartheidstat. Vis din protest og bli medlem av MIFF nå! Vipps 39881.

«Palestinarar på Vestbredda er opprørte etter at israelske tryggingsstyrkar drap 17 år gamla Mohamad søndag,» fortsetter NRKs artikkel.

NRK forteller videre at 17-åringen ble drept i «et sammenstøt», men først mange avsnitt ned i teksten kommer det fram at «de israelske soldatene ble angrepet med steiner og molotov-cocktails» [brannbomber]. «Da svarte israelerne med å skyte skarpt,» skriver NRK.

NRKs journalist Geir Bjarte Hjetland lenker til en Ha’aretz-artikkel som kilde. Ha’aretz skriver også:

«En palestinsk organisasjon meldte at deres krigere skjøt mot IDF-styrkene da de tok seg inn i landsbyen Silat al-Harithiya nord for Jenin.»

Al Jazeera har også med denne viktige opplysningen som NRK utelot: «Øyenvitner sa soldater og bevæpnede palestinere utvekslet ild.»

Al Jazeera skriver også: «Hundrevis av palestinere kastet stein og brannbomber mot soldatene.» IDF sier at de «brukte  utstyr for å spre folkemengden og også skjøt mot bevæpnede menn de oppdaget».

IDF har ikke kommentert Mohamad Akram Ali Tahls død direkte. Men alt tyder på at han deltok i kamphandlinger som kunne være livstruende for de israelske soldatene. Det lot ikke NRK komme fram.

Les mer: Palestinske barn blir lært opp til jihad, og målbevisst utnyttet som barnesoldater av palestinske organisasjoner.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Én kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart