Kom til MIFF Forum i Ålesund 12.-13. nov!

Vi trenger deg med på laget!

Illustrasjonsbilde: Aftenposten.

Aftenposten nektet å trykke innlegg som avslører deres egen partiskhet

Aftenposten har avvist innlegget til Dag T. Elgvin.

Mener du at Israel skal bestå som en jødisk stat? Klikk JA eller NEI.

23. august sendte MIFF-medlem Dag T. Elgvin inn følgende replikk til Aftenposten.

Godtar Aftenposten Norges suverenitet over Svalbard?

Norge fikk suverenitet over Svalbard som del av fredsoppgjøret etter første verdenskrig. Dette vedtaket har status av folkerett. Jeg har aldri sett at Aftenposten argumenterer imot dette.

I den samme prosessen ble det vedtatt at landområdene som ble erobret fra det Osmanske riket, skulle tildeles de folkegruppene som hadde størst rett til områdene. Etter en juridisk og historisk vurdering kom man frem til at det var araberne i den nordlige og østlige delen (som ble Syria og Irak), jødene i den sørlige delen som ble kalt Palestina. Dette vedtaket har like mye folkerettslig status som Svalbard-vedtaket.

I Faktaboksen om konflikten mellom Israel og palestinerne 19. august var folkeretts-perspektivet ikke med. Her står det at «det sentrale spørsmålet i konflikten er hvem som har mest rett til å bo i området.» Hvis folkeretten hadde vært med, hadde avisen visst svaret: Jødene. 

Avisen skriver at Israel omfatter 77 % av det historiske Palestina. Det er feil. Det riktige tallet er 23 % for også området øst for Jordanelva var med i det historiske Palestina.

29. august purret Elgvin avisen for å få et svar.

«Dere pleier å være raske med å gi et svar enten Ja eller Nei, men denne gangen har jeg ikke hørt noe. Poenget mitt er at Aftenposten har hatt en selvmotsigende holdning til folkeretten: Avisen har støttet norsk overhøyhet over Svalbard samtidig som dere har kritisert Israels rett  til suverenitet over ‘Vestbredden’.  De to rettighetene hviler på samme folkerettsvedtak fra 1920.»

Kort tid senere kom svaret fra Aftenposten:

«Jeg ser at vi dessverre ikke får plassert denne. Hver dag mottar vi 70-100 innlegg som konkurrerer om plass. Med så stor pågang må vi også takke nei til flere gode og interessante innlegg – på samme måte som en nyhetsredaksjon ikke kan dekke alle saker og hendelser som skjer.»

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Én kommentar

  1. Viktig sannhet å få fram. En skam at Aftenposten viser så ensidig motstand mot å presentere en historisk sannhet. Følger Aftenposten UDs narrativ ukritisk for dermed å være politisk korrekt?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart