Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Internasjonalt medieselskap krever at ansatte støtter «Israels rett til å eksistere»

Hovedkvarteret til det internasjonale medieselskapet Deutsche Welle i Bonn i Tyskland. (Foto: Wikipedia)
Selskapet oppdaterte de etiske retningslinjene etter at flere ansatte ble sparket for antisemittisme.

Den tyske internasjonale kringkastingsorganisasjonen Deutsche Welle (DW) har oppdatert sine interne retningslinjer. Nå krever de at ansatte aksepterer og støtter «Israels rett til å eksistere», skriver avisen Ha’aretz.

Statseide DW kringkaster nyheter på flere språk og har 1500 ansatte og 1500 freelancere i 60 land. Selskapet kan sammenliknes med BBC World Service, Voice of America og Radio France Internationale.

De nye etiske retningslinjene ble oppdatert i kjølvannet av at flere ansatte fikk sparken på grunn av angivelig antisemittisme. Mens Israel ikke var nevnt i retningslinjene tidligere, står det også i de nye at «på grunn av Tysklands historie har vi en spesiell forpliktelse overfor Israel».

DW bekrefter at selskapet har oppdatert de etiske retningslinjene etter den interne gjennomgangen av antisemittiske kommentarer fra ansatte i selskapet. De viser til Tysklands historiske ansvar for Holocaust som en av grunnene til at de støtter Israels rett til å eksistere.

Retningslinjene ble oppdatert 1. september etter at flere av de ansatte som mistet jobben for påstått antisemittisme tok saken til retten.

En av dem som mistet jobben i DW var den palestinsk-jordanske journalisten Farah Maraqa. Hun hadde blant annet skrevet i sosiale medier at «Israel er en kreft som må fjernes» og spøkt om at hun ville bli med i IS hvis de «vil kjempe for frigjøringen av Palestina». Maraqa sier begge kommentarene er tatt ut av kontekst.

DW sier deres interne etterforskning ikke avdekket en strukturell antisemittisme i selskapet, men at de tar grep i både opplæring og rekruttering for å unngå flere lignende saker. I desember suspenderte DW sitt partnerskap med den jordanske kringkasteren Roya TV etter anti-israelske og antisemittiske kommentarer og karikaturer.

Med de nye retningslinjene følger DW etter tyske aviser som Bild, De Welt og Fakt, som alle eies av medieselskapet Axel Springer, som krever at ansatte støtter det jødiske folk og staten Israels rett til å eksistere.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart