Sidsel Wold på NRK Dagsrevyen 20. mars 2022. (Skjermdump tv.nrk.no)

Les mailveksling etter at Sidsel Wold sa at Israel er «av og til et galehus»

- Israel er «av og til et galehus», sa Sidsel Wold etter det israelske Knesset-valget.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

NRKs tidligere Midtøsten-korrespondent Sidsel Wold kommenterte det israelske Knesset-valget i radiosendinger 2. november. Etter innslaget sendte privatpersonen Steinar A. Hopland en e-post til Wold. Han har delt både sin egen e-post og svaret med MIFF, og gitt oss tillatelse til å publisere det.

Seerreaksjon til Sidsel Wold

Kjære Sidsel Wold,

(kopi til Kringkastingssjefen Vibeke Fürst Haugen, gjennom info@nrk.no)

Jeg er en av dem som betrakter deg som en dyktig reporter og journalist.

Men det er en ting jeg ikke begriper.

Din, rett og slett, hatske rapportering om alt som foregår i Israel.

Jeg skal gjerne ikke legge meg opp i dette, men det oppleves av mange av oss som kjenner det landet godt at du har fått en mental sperre mot å ytre noe som helst som kan bli oppfattet som positivt, eller i det minste litt nøytralt om Israel. Din beskrivelse i din nyhetskommentar nettopp om muligheten for at ex-president Netanyao kan komme til makten igjen er så upresis og spekket med negative assosiasjoner og tanker at det halve egentlig kunne vært mer enn nok.

Du brukte en rekke på 7 negative betegnelser om landet i dine svar nettopp, alt fra galehus og til et kaotisk land, og sterkere saker. Dette sagt om det eneste landet i regionen som har sakene sine noenlunde på stell. Jeg mener ikke at alle slike intervjuer skal være akademisk korrekte og at alle setninger skal byges på faktum. Men når det gjelder Israel er du konstant i det motsatte hjørnet. Her tenker du at du må benytte hvert sekund av din air-time til å sette slag både direkte i ansiktet, men også under beltet. Normale journalistiske regler ser ikke ut til å være i ditt minne.

Jeg har vært leder og arbeidsgiver i mange år.

Trass i at medarbeidere jeg har hatt har levert varene og gjort fine arbeidsstykker gang på gang, har jeg en sjelden måtte gi dem gult kort fordi de gikk helt på tvers av god kutyme og normal utførelse av en jobb. I min bok har du, dessverre, gått over grensen så mange ganger at det andre kortet bør tas i bruk.

Øvelse: Forsøk en gang du er alene å si en positiv setning høyt om nasjonen Israel. Hvis det går bra, gå litt videre og utvide til to eller tre. Det er ikke farlig.

Og det vil gjøre deg til en mye bedre og mer sympatisk medarbeider for oss som ellers liker NRK.

Vennlig hilsen

Steinar A. Hopland

Sidsel Wolds svar

Et land som har sitt 5. valg på fire

År har vel kanskje ikke alt helt på stell?

Men for all del, du kjenner sikkert dette landet mye bedre enn meg som har jobbet og levd i der i åtte år. 

Jeg snakker ikke om dette landet med hat, men gjorde rede for at Ben-Gvir som var av dem som hisset til hatet mot Rabin før han ble drept og som har vist stor sympati for massedrapsmannen Goldstein nå er inne i varmen.

Det bekymrer mange jøder i israel og utenfor. 

Jeg gjør bare jobben min, 

Beskriver virkeligheten.

Du kan lese om det samme i israelske aviser. 
Sidsel Wold

Utenriks/Foreign News

NRK Norway 

  • Hva tenker du om Sidsel Wolds kommentarer etter valget? – Skriv ditt svar i kommentarfeltet under.

Kom til støttemarkering for Israel 29. november

Hillel Neuer fra UN Watch holder hovedtalen. Vakker musikk.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 12.500 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart