Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Bekreftet: Alle de drepte i Jenin var militante

Fra begravelsen til militante palestinere i Jenin 5. juli. Alle de drepte i Jenin var medlemmer av terrororganisasjoner. (Foto: Flash90)
Terrorgruppen Islamsk Jihad har publisert en melding hvor de bekrefter at alle de drepte deltok i kampene. Vil norske medier fortelle sannheten?

Allerede tidlig i den to dager lange israelske antiterror-operasjonen i Jenin kunne MIFF fortelle at alle de drepte palestinerne var militante medlemmer av palestinske terrororganisasjoner. Dette ble bekreftet både av det israelske forsvaret og åpne palestinske kilder.

Likevel har norske medier og journalister i stor grad fremstilt ofrene, i alle fall flertallet av dem, som sivile. Senest onsdag kveld 5. juli skrev nyhetsbyrået NTB en artikkel publisert i norske medier hvor de skrev:

«Militæraksjonen er den mest omfattende Israel har gjennomført på den okkuperte Vestbredden på 20 år. Tolv palestinere er drept, flere av dem barn, og minst 100 personer er skadd. På israelsk side har en soldat blitt drept.»

Den samme meldingen fra NTB har gått igjen i flere norske medier i en rekke artikler som nyhetsbyrået har skrevet om operasjonen i Jenin.

NTB nevner ingenting om at de tolv palestinerne var militante, også de mindreårige som de omtaler som barn. Hva slags inntrykk sitter da leserne igjen med? De fleste vil få et inntrykk at her er det snakk om tolv uskyldige palestinere som er drept. Og at Israel er barnemordere.

Ville norske medier rapportert på samme måte fra en norsk militæraksjon? Kunne de skrevet at «norske soldater har drept tolv afghanere, flere av dem barn» uten å nevne at de var stridende? Naturligvis ikke. Så hvorfor en slik dobbelstandard overfor Israel?

Tidligere på dagen 5. juli skrev NTB en artikkel hvor de fremstilte flertallet av de drepte som sivile. «Tolv palestinere, blant dem fem militante, er drept», skrev NTB i en artikkel gjengitt i mange norske medier. Igjen: Inntrykket som skapes er et sju sivile er blitt drept.

MIFF har bare funnet én artikkel, publisert i blant annet Dagsavisen, som tar forbehold om at de drepte palestinerne kan ha vært militante. Da skriver NTB: «Ifølge Israel var det bare militante palestinere som ble drept i Jenin i den to dager lange aksjonen, men de har ikke lagt fram noen detaljer om ofrene.»

Men nå ser også den palestinske terrorgruppen Islamsk Jihad ut til å bekrefte at alle de tolv drepte var militante medlemmer av deres organisasjon, eller at de deltok i kampene sammen med dem. I en pressemelding publisert torsdag 6. juli skriver de at alle de tolv drepte – også de tre mindreårige som omtales som barn – deltok i kampene.

De bekrefter at åtte av de drepte var deres medlemmer, mens de fire andre ble med i de væpnede kampene med israelske soldater.

MIFF har tatt kontakt med NTB og spurt om de vil rette opp i artiklene hvor de har fremstilt ofrene som sivile, eller om de vil publisere en ny artikkel om at alle ofrene var militante. Vi har foreløpig ikke fått svar på vår henvendelse.

Det israelske forsvaret har altså gjennomført det som norske medier har omtalt som en «massiv militæroperasjon» i et fiendtlig og tett befolket området – uten at én eneste sivilperson er drept. En utrolig prestasjon som sier litt om hvordan det israelske forsvaret tar grep for å unngå sivile ofre.

Dette er en gylden mulighet for norske medier til å fortelle historien om hvordan IDF unngår sivile tap, eller lage journalistikk på at palestinske terrorgrupper bruker det de omtaler som barn som barnesoldater. Men vil de gripe denne muligheten?

Skriv hva du tror i kommentarfeltet under artikkelen.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart