Klikk for å bli medlem nå!

Regjeringen har gitt en belønning til terror ved å anerkjenne fantasistaten «Palestina». Klikk her for å protestere! 

Innlegget Aftenposten avviste: Veien til en ekte Oslo-prosess

Yitzhak Rabin og Yasser Arafat undertegnet avtalen med president Bill Clinton som vitne i Washington 13. september 1993. (Foto: Vince Musi, Det hvite hus)
Yitzhak Rabin og Yasser Arafat undertegnet avtalen med president Bill Clinton som vitne i Washington 13. september 1993. (Foto: Vince Musi, Det hvite hus)

Denne måneden, i anledning 30-års jubileet for Oslo I-avtalen, har Aftenposten og andre norske aviser trykket en rekke Israel-kritiske innlegg. MIFF sendte inn dette korte svaret til debattredaksjonen, men de fant ikke plass til det:

Veien til en ekte Oslo-prosess

Ved 30-års jubileet for Oslo-prosessen er nye spaltemeter blitt fylt med norsk skuffelse. Det er vesentlige mangler i de fleste forklaringsmodellene til hvorfor prosessen havarerte.

9. september 1993 lovte Yasser Arafat å gjøre endringer i PLOs charter. Det skjedde aldri. Dermed forble PLOs mål «å fjerne sionismen i Palestina» (art. 15) og jødene blir ikke sett på som et folk (art. 20). Palestinerne kan holde festtaler om en tostatsløsning på engelsk, men aldri om to stater for to folk. I den grad to stater er aktuelt, skal begge være palestinske, begge arabiske og muslimske. Derfor er det ingen palestinske ledere som gir uttrykk for anger på at de avviste FNs delingsplan i 1947.

I en meningsmåling fra Palestinian Center for Policy and Survey Research fra 13. september sier 53 prosent av palestinerne at væpnet kamp er «beste måte å avslutte okkupasjonen og etablere en uavhengig stat». Bare 20 prosent støtter forhandlinger. For de norske «ekspertene» er det enkelt å fordømme Israel når landet forsvarer seg mot gruppene som bruker væpnet kamp, men Israel har ikke noe alternativ når det palestinske lederskapet nekter å forhandle. Israel overførte landområder til kontroll under palestinske selvstyremyndigheter (PA) i håp om at det skulle utvikle seg godt naboskap. Det skjedde aldri.

Tretti år etter Oslo er Gaza og selvstyreområdene på Vestbredden styrt av to konkurrerende diktaturer. PA utdanner en ny generasjon palestinere i jihad og jødehat. Dømte terrorister som er stolte over drap på jødiske kvinner og barn, mottar store økonomiske belønninger og blir hedret som helter. Hamas og Islamsk Jihad planlegger nye krigsforbrytelser, og bare en israelsk våpenkontroll hindrer fri våpenstrøm inn til dem fra Iran.

Hvis Norge vil, kan vi gi et bidrag til en reell fredsprosess på en enkel måte: Krev at palestinerne godtar at Israel er kommet for å forbli som en jødisk stat, og legg død alle drømmer om å erstatte verdens eneste jødiske stat med arabisk stat nummer 23 og muslimsk stat nummer 58.

Conrad Myrland

Daglig leder MIFF

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart