Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Hva er det NTB holder på med?

Politiet på stedet hvor fem familiemedlemmer ble drept i sitt eget hjem i beduin-landsbyen Basmat Tab’un i Nord-Israel. (Foto: Flash90)
Skriver om drapsbølgen i Israels arabiske samfunn, men utelater å nevne hvem som står bak drapene.

Onsdag 27. september ble en arabisk familie på fem, inkludert to barn, skutt og drept i sitt eget hjem i en beduin-landsby nord i Israel. Så langt i år har det vært hele 188 drap innad i Israels arabiske samfunn.

Den interne drapsbølgen i den arabiske sektoren i Israel har frem til nå fått lite oppmerksomhet i norske medier, men det brutale massemordet onsdag ble omtalt av nyhetsbyrået NTB og gjengitt i blant annet NRK.

Men deres omtale av drapene var mildt sagt oppsiktsvekkende.

«En arabisk familie på fem ble skutt og drept i hjemmet sitt nord i Israel onsdag. Drapene er de siste i en bølge av vold og drap mot arabere i landet», skriver NTB.

Her utelater NTB svært viktige detaljer. De forteller ikke leserne at drapene blir utført av andre arabere. De fleste drapene dreier seg om oppgjør mellom arabiske kriminelle gjenger, familiefeider og klankriger.

Også onsdagens massedrap knyttes til denne blodige gjengkrigen. NTB skriver videre at «mer enn 180 arabiske borgere i Israel har blitt drept siden januar». Nok en gang utelater NTB å nevne hvem det er som står bak alle drapene, at det dreier seg om arabere som dreper arabere.

De som leser artikkelen vil nok lure på hvem gjerningspersonene er. Noen vil kanskje trekke feilaktige konklusjoner om at jøder står bak.

– Den interne arabiske drapsbølgen i Israel er tragisk, og her gjør NTB og NRK det mer tragisk ved å framstille på en måte slik at leserne ikke umiddelbart forstår at dette er et fenomen internt i den arabiske minoriteten, sier MIFFs daglige leder Conrad Myrland.

Den arabiske minoriteten i Israel utgjør rundt 20% av befolkningen.

Med Israel for fred har kontaktet NTB for å be dem svare på kritikken, men de har foreløpig ikke besvart vår henvendelse.

Slik vinklet NTB og NRK artikkelen om massedrapet. Viktig informasjon er uteblitt. (Foto: Skjermdump)

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart