Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

NRK snur – skal likevel vise Supernova-dokumentaren

NRK har nå valgt å kjøpe inn dokumentaren Supernova.
NRK opplyser om at Supernova-dokumentaren vil bli vist i påsken.

3. januar meldte MIFF at NRK ikke kom til å vise Supernova, en dokumentar om massakren på musikkfestivalen Supernova i Re’im 7. oktober i fjor, til tross for at både svensk og dansk TV hadde bestemt seg for å vise den.

Til nettstedet Verdinytt sa Carina Bordewich, programinnkjøper i NRK, at «filmen inneholder svært brutale og støtende bilder» og at «den går mye lenger enn NRKs nyheter i å vise henrettelse, lemlestelse og døde kropper».

Hun sa videre at «dokumentaren tilfører heller ikke særlig ny informasjon som ikke er presentert i nyheter og presse tidligere».

Den forklaringen omtalte MIFFs daglige leder Conrad Myrland som syltynn.

– NRK publiserer stadig dokumentarfilmer om hendelser i nær eller fjern historie som ellers også er blitt dekket av nyhetsdekningen. Jeg synes at NRKs forklaring er syltynn, og den blir enda mer syltynn på grunnlag av at SVT og Danmarks Radio har kjøpt rettigheter, sa Myrland den gangen.

Nå ser det ut til ut til at NRK har snudd. Et MIFF-medlem kontaktet NRK med spørsmål om hvorfor ikke rikskringkasteren kom til å vise dokumentaren. Først fikk han svar om at NRK ikke kom til å kjøpe rettighetene til dokumentaren, før han kort tid senere fikk en kontrabeskjed. Svaret fra NRK kom 27. februar.

«Hei. Fikk akkurat melding om at den likevel er kjøpt inn og blir sendt i påsken. Eksakt sendetid er ikke fastsatt», skriver Rune, informasjonskonsulent i NRK.

NRK bekrefter at de har snudd og likevel kommer til å vise dokumentaren. (Foto: Epost)

Dermed ser det ut til at den sterke dokumentaren om massakren på Supernova vil bli tilgjengelig også for et bredt norsk publikum. 364 mennesker ble drept og 40 ble kidnappet under massakren på musikkfestivalen. Festivaldeltakerne var i hovedsak unge mennesker.

Totalt ble rundt 1200 drept og over 250 kidnappet da over 3000 Hamas-terrorister stormet inn i Israel og massakrerte sivile lørdag 7. oktober i fjor.

På grunn av NRKs opprinnelig avslag til å vise dokumentaren valgte MIFF å kjøpe inn rettighetene til enkelte visninger. Siden er filmen blitt vist i byer som Oslo, Bergen, Stavanger og Kristiansand. Det er også planlagt fremtidige visninger i blant annet Lyngdal og Trondheim.

NRKs innkjøp av dokumentaren påvirker ikke MIFFs visninger. Følg med på oversikten over MIFFs møter om eventuelle filmvisninger i ditt distrikt.

Her kan du se en trailer av dokumentaren om Supernova-massakren:


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart