Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

MIFFs kamp for å komme til orde

MIFF opplevde store vanskeligheter med å få komme til orde på betalt annonseplass på norske nettsteder under krigen mellom Israel og Hamas.

LO støtter at minst 7 millioner palestinere skal få flytte inn i Israel og stempler landet som apartheidstat. Vis din protest og bli medlem av MIFF nå! Vipps 39881.

Fjernet fra NRK.no i løpet av timer

MIFFs annonse hadde maksimalt vært vist noen timer på forsiden av NRK.no før den ble stanset.

– Det kom beskjed fra «høyeste hold i NRK» at annonsen måtte avvises, sier en medarbeider i selskapet som formidlet annonseplassen til MIFF. «De sa at NRK er en statlig organisasjon og ikke vil ha politikk i sine annonser.»

Stavanger Aftenblad utfordret NRK på annonsenekten.

– Vi var redde for en uheldig kobling mellom annonsen og redaksjonelt innhold, forklarte administrerende direktør Bjørn Suhrke i NRK Aktivum.

Dette argumentet blir avvist av MIFF.

– Miff.no gir et annet perspektiv på den israelsk-palestinske konflikten enn NRK. Det er skuffende at NRK benytter sin makt ved å ta initiativ til å kneble dette perspektivet, sier Morten Fjell Rasmussen, styreleder i MIFF.


VG.no ville ha bort Davidsstjerne
Annonsen ble i første omgang godkjent av VG.no, og vist uendret på forsiden fra 3. januar.

Seks dager senere kom det plutselig melding om at MIFFs annonse måtte forandres med det samme: Stjernen må bort, var beskjeden fra VG. Hvis ikke stjernen tas bort, vil VG avvise annonsen.

For å opprettholde visning av den bestilte annonsen, aksepterte MIFF i første omgang kravet. Inntil i dag har vi fortsatt ikke mottatt noen forklaring fra VG på hvorfor et element av MIFFs logo måtte bort.


E24.no avviste annonse
Også nettstedet e24.no aksepterte MIFFs annonse i første omgang, men etter 12 timers visning 11. og 12. januar var det plutselig slutt.

– Vi fikk melding om å ta bort annonsen, uten å få vite hvorfor, sier en medarbeider i selskapet som formidlet annonseplassen til MIFF.


Stavanger Aftenblad viste annonsen uendret
Av de fire større nettstedene hvor MIFF prøvde å få inn nettannonsen, var det kun Stavanger Aftenblad (Aftenbladet.no) som ikke avviste den eller krevde endringer.


Ny annonse på VG.no
Denne uken har MIFF kjøpt visning i noen timer av denne annonsen på forsiden av VG.no.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart