Israel og Ukraina

Israelkonferansen i Drammen 13.-15. mai

Deltakere på MIFFs Israel-konferanse 2011.
Deltakere på MIFFs Israel-konferanse 2011.

Israel trenger flere aktive venner!

- Vi som støtter Israel har flere måter å påvirke på enn det vi ofte tror, skriver Andreas Fagerbakke.

KOMMENTAR: Mitt inntrykk er at de fleste Israel-venner i veldig liten grad forsøker å påvirke det norske folk. Jeg regner med at alle som støtter Israel blir oppgitt over urettferdigheten landet blir utsatt for i media og blant politikere. Så hvorfor ikke prøve å påvirke den norske opinion ved å komme Israel til forsvar?

Andreas Fagerbakke (24) har ett års deltids arbeidspraksis i MIFF som online informatør fra oktober 2011.
Andreas Fagerbakke (24) har ett års deltids arbeidspraksis i MIFF som online informatør fra oktober 2011.

Israel får enormt mye mediedekning og denne dekningen vinkles som oftest negativt. Synspunkter og argumenter fra Israel som er “mainstream” kommer sjelden frem i media. Mange river seg i håret og irriterer seg grenseløst over dette. Jeg er en av dem, og jeg føler det som en plikt å dele Israels beste argumenter med andre ved hjelp av sosiale medier eller andre kanaler.

Noen skal ha det til at Israel-vennene i Norge bare er en liten og ubetydelig gruppe. Men støtten til Israel er faktisk mye større enn folk flest tror. Den israelske ambassaden i Oslo gjennomførte i slutten av 2010 en undersøkelse om nordmenns holdning til konflikten mellom Israel og palestinerne. Den viste at 21 prosent i dette landet støtter Israel. Det vil si én million nordmenn.

Tenk hvis alle israelvenner i vårt langstrakte land aktivt hadde forsøkt å overbevise andre? Tror dere ikke da at den norske opinion ville ha snudd rimelig raskt i Israels favør?

Det finnes mange måter vi kan påvirke det norske folk på.  Er er noen eksempler på hvordan man enkelt kan være med å skape et mer riktig og balansert bilde av Israel:

  • Kommentere på nettartikler som omhandler Israel. På mange nettaviser har man muligheten til å kommentere nederst i artikkelen. Dette gjelder bl. a nettaviser som www.tv2nyhetene.no, www.vg.no og www.dagbladet.no.
  • Bruk muligheten til å dele videoer og artikler som MIFF legger ut på sin Facebook eller Twitter-konto. Det er også mange andre nyheter og videosnutter som omhandler Israel man kan dele med venner på Facebook.
  • Delta i debatten på de store debattforumene på internett, som www.vgd.no,  www.verdidebatt.no og www.nyemeninger.no.
  • I VG (og sikkert også andre aviser) kan man sende inn korte tekstmeldinger som trykkes i papiravisen.
  • Send leserinnlegg til avisen. Vil du ikke skrive under med fullt navn, så har du mulighet til å skrive under kun med fornavn eller kallenavn i VG.
  • Er det noe du reagerer på når det gjelder mediedekningen av Israel? Send en kort e-post til kanalen eller journalisten det gjelder og si din mening!
  • Husk å anbefale miff.no til alle på e-post listen din, fortell kort hva MIFF er og hva oppgaven til organisasjonen går ut på.

Jeg håper dette kan gjøre alle litt mer bevisst på hvilke muligheter vi faktisk har til å påvirke.  Jeg forlanger selvfølgelig ikke at Israel-venner skal gjøre alt på denne listen, men man kunne kanskje finne seg et punkt eller to som man føler seg kapabel til å gjøre?

Hvis ikke Israel-venner i Norge med klar røst viser sin støtte til Israel, hvem skal da gjøre det? Bli med og vær en aktiv venn for Israel!

 

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart