Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

– Truslene mot støttemarkeringen var et angrep på Norges verdier

George Deek (28) er Israels viseambassadør i Oslo. (Foto: Atle Hansen, MIFF)
George Deek (28) er Israels viseambassadør i Oslo. (Foto: Atle Hansen, MIFF)
- Noen elementer i det norske samfunnet forsøker å true dere til taushet. At dere stiller opp her i dag er et tydelig signal mot hat og vold. I løpet av årene har dere i MIFF stått skulder til skulder med Israel og jeg sier takk på vegne av alle i Israel, sa viseambassadør George Deek.

Den siste taleren på MIFFs støttemarkering i Oslo lørdag 24. november 2012 var George Deek. Israels viseambassadør i Oslo hadde tatt en tur bort til Israel-vennene som stod samlet bare noen få titalls meter fra ambassadebygningen.

– Det er med stor takknemlighet jeg står her i dag, sammen med støttespillere av Israel, sa 28-åringen, som kommer fra den kristen-arabiske minoriteten i landet.

– For 107 år siden, november 1905, kom kongen og dronningen til Norge. De begav seg ut på sin signingsferd. Det ble opprettet et norsk land basert på prinsippene om fred, demokrati og frihet. Og dere har gjort en god jobb. Men det er noen elementer i dette samfunnet som forsøker å true dere til taushet og fra å komme her i dag. De angriper de samme verdiene som dette landet ble grunnlagt på. Det at dere stiller opp her i dag er et tydelig signal mot hat og vold, så takk for det. I løpet av årene har dere i MIFF stått skulder til skulder med Israel og jeg sier takk på vegne av alle i Israel, sa Deek.

Han mener det er viktigere å støtte Israel enn noen gang før.

– Mens vi gjør alt for å unngå sivile tap på palestinsk side, begår Hamas krigsforbrytelser dobbelt opp. Mens vi angrep terrorister og beskyttet sivile, drev Hamas på med å angripe sivile og beskytte sine terrorister bak ryggen på sivile. Alle som kjemper for menneskerettigheter må kjempe mot Hamas-taktikken med bruk av sivile som skjold!

Verdens største løgn
Viseambassadøren mener årsaken til at palestinerne forsøker å undergrave jødenes tilknytning til landet Israel, skyldes at det vil ødelegge for landets framtidige eksistensberettigelse i verdens øyne.

– Vi er i dag vitner til en kampanje designet for å undergrave Israels eksistensgrunnlag. Det er et forsøk på å skape verdens største løgn, nemlig å benekte tilknytningen mellom folket Israel og landet Israel. Jøder blir betegnet som fremmede i deres forfedres hjemland. Å angripe Israels fortid er å angripe Israels framtid. Din støtte til Israel er en støtte til sannhet og frihet. Det er en klar stemme for fred i Midtøsten, sa Deek.

– Folket i Israel ønsker at landet skal nå sitt fulle potensial, ved å oppnå frihet og fred med alle våre naboer i regionen. Vi ønsker å være med å løse verdens største utfordringer innenfor medisin, teknologi, forskning . Vi ønsker å bidra og gjør det allerede, for å gjøre denne verden til et bedre sted. La oss gå sammen i sporene etter Menachem Begin og Anwar Sadat, i sporene til Yitzhak Rabin og kong Hussein, i fredens spor, sa han.

  • Se hele talen til George Deek.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=x8d7k1jfDs8[/youtube]

 


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart