Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

november 26, 2012

Audun Lysbakken har fortsatt til gode å svare på det siste spørsmålet han har fått fra MIFF på Twitter. (Foto: Audun Lysbakkens Facebook-side)

Skammens dag

I dag er det 70 år siden lasteskipet Donau fraktet norske jøder til døden i Auschwitz. 26. november 1942 er en skammens dag uten sidestykke. Men også 26. november 2012 er det grunn til å skamme seg – når de som vil fjerne den beste garantisten for jødisk liv skal tale på minnemarkering i Bergen. MIFFs Conrad Myrland forklarer Audun Lysbakken (SV) hvorfor.

George Deek (28) er Israels viseambassadør i Oslo. (Foto: Atle Hansen, MIFF)

– Truslene mot støttemarkeringen var et angrep på Norges verdier

– Noen elementer i det norske samfunnet forsøker å true dere til taushet. At dere stiller opp her i dag er et tydelig signal mot hat og vold. I løpet av årene har dere i MIFF stått skulder til skulder med Israel og jeg sier takk på vegne av alle i Israel, sa viseambassadør George Deek.

Hans Olav Syversen, parlamentarisk leder i KrF, taler på MIFFs støttemarkering for Israel i Oslo lørdag 24. november 2012. (Foto: Atle Hansen, MIFF)

– En verdig og balansert støttemarkering

– Det er et tankekors for meg at denne støttemarkeringen måtte holde møtestedet hemmelig, sa Hans Olav Syversen (KrF) under MIFFs arrangement i Parkveien. Les også om foredragene til Peter N. Myhre (FrP) og Israels viseambassadør George Deek.

Forsvarsminister Ehud Barak (f.h.), her sammen med Israels forrige forsvarssjef Gabi Ashkenazi, velger å trekke seg fra det offentlige liv for å bruke mer tid på familien. (Foto: IDF)

Barak trekker seg fra politikken

Forsvarsminister Ehud Barak har en lang periode bak seg som politiker. Nå varsler han at han vil legge inn årene etter valget i januar 2013.

Denne butikken i Ashdod ble truffet av en rakett fra Gaza-stripen under Operasjon Forsvarssøyle. (Foto: IDF)

Hva oppnådde partene med Operasjon Forsvarssøyle?

Israel demonstrerte at sikkerhetsstyrkene har svært god etterretningsinformasjon fra dypt inne i Hamas-bevegelsen. Hamas fikk vist at de nå nyter en støtte i den arabiske verden som de aldri har gjort tidligere.

Odd Reidar Humlegård under pressekonferansen da han ble beordret til stillingen som ny politidirektør 17. juli 2012. (Foto: Justisdepartementet)

Norsk politi ber om unnskyldning

I dag er det 70 år siden norsk politi samlet norske jøder sammen for å deporteres med lasteskipet D/S «Donau» til konsentrasjonsleirer på kontinentet. Politidirektør Odd Reidar Humlegård gir for første gang en offisiell beklagelse.

0

Your Cart