Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

MIFF Drammen på utflukt til Oslo

MIFF Drammen var på tur til synagogen i Bergstien, Jødisk Museum og HL-senteret på Bygdøy lørdag 1. juni. (Foto: Privat)
MIFF Drammen var på tur til synagogen i Bergstien, Jødisk Museum og HL-senteret på Bygdøy lørdag 1. juni. (Foto: Privat)
Lørdag 1. juni arrangerte MIFF Drammen felles tur til synagogen i Bergstien, Jødisk Museum og HL-senteret på Bygdøy. - Dette kan vi anbefale til andre lokalforeninger, sier Mette Follestad.

Lørdag 1. juni dro en flokk på 40 MIFFere og andre med buss fra Drammen sentrum til Oslo. Første stopp var synagogen i Bergstien.

– Da vi ankom synagogen ble vi tatt imot av Ervin og Marianne Kohn. Torah-lesingen på hebraisk var allerede i gang, og vi fikk være med den siste timen. Det var veldig spesielt å overvære denne handlingen, sier Mette Follestad. Hun er med i styret i MIFF Drammen og medlem av MIFFs hovedstyre.

Turgruppen fortsatte ned til Jødisk Museum i Calmeyers gate. Her ble det også gitt omvisning.

Siste stopp var HL-senteret på Bygdøy.

– Vi konsentrerte oss om den «norske avdelingen» som ligger i underetasjen. Vi fikk vite at jødenes eiendeler ble registrert allerede i januar 1942 og de ble pålagt å få stemplet en «J» i passet sitt. I et av rommene er alle veggene dekket av navnene på de omkomne jødene. Det gjorde et veldig sterkt inntrykk å se hele familier som ble utryddet, sier Follestad.

– HL-senteret er et Yad Vashem i miniatyr som virkelig er verdt å besøke, legger hun til.

Alle deltakerne var veldig fornøyd med turen. Noen lokalforeninger i MIFF har hatt lignede turer tidligere, og Follestad anbefaler alle å gjøre det samme.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart