MIFF Drammen var på tur til synagogen i Bergstien, Jødisk Museum og HL-senteret på Bygdøy lørdag 1. juni. (Foto: Privat)
MIFF Drammen var på tur til synagogen i Bergstien, Jødisk Museum og HL-senteret på Bygdøy lørdag 1. juni. (Foto: Privat)

MIFF Drammen på utflukt til Oslo

Lørdag 1. juni arrangerte MIFF Drammen felles tur til synagogen i Bergstien, Jødisk Museum og HL-senteret på Bygdøy. - Dette kan vi anbefale til andre lokalforeninger, sier Mette Follestad.

Lørdag 1. juni dro en flokk på 40 MIFFere og andre med buss fra Drammen sentrum til Oslo. Første stopp var synagogen i Bergstien.

– Da vi ankom synagogen ble vi tatt imot av Ervin og Marianne Kohn. Torah-lesingen på hebraisk var allerede i gang, og vi fikk være med den siste timen. Det var veldig spesielt å overvære denne handlingen, sier Mette Follestad. Hun er med i styret i MIFF Drammen og medlem av MIFFs hovedstyre.

Turgruppen fortsatte ned til Jødisk Museum i Calmeyers gate. Her ble det også gitt omvisning.

Siste stopp var HL-senteret på Bygdøy.

– Vi konsentrerte oss om den «norske avdelingen» som ligger i underetasjen. Vi fikk vite at jødenes eiendeler ble registrert allerede i januar 1942 og de ble pålagt å få stemplet en «J» i passet sitt. I et av rommene er alle veggene dekket av navnene på de omkomne jødene. Det gjorde et veldig sterkt inntrykk å se hele familier som ble utryddet, sier Follestad.

– HL-senteret er et Yad Vashem i miniatyr som virkelig er verdt å besøke, legger hun til.

Alle deltakerne var veldig fornøyd med turen. Noen lokalforeninger i MIFF har hatt lignede turer tidligere, og Follestad anbefaler alle å gjøre det samme.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart