Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

Faksmile av David M. Weinbergs artikkel i Jerusalem Post 7. juni 2013.
Faksmile av David M. Weinbergs artikkel i Jerusalem Post 7. juni 2013.

Ros til MIFF i Israels største aviser

Med Israel for fred (MIFF) blir i dag rost for sitt arbeid for Israel i landets største hebraisk-språklige og største engelsk-språklige avis. Spaltist David M. Weinberg er dypt imponert over MIFFs arbeid.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

Søndag 2. juni holdt israeleren David M. Weinberg to foredrag på MIFFs Israel-konferanse i Trøndelag. Se foredragene her:

Under sitt besøk i Norge, holdt Weinberg også foredrag i MIFFs lokalforeninger i Stavanger og Bergen.

I dag kom han hjem til Israel, dypt imponert av MIFF og organisasjonens arbeid. Sine inntrykk fra Norge har han allerede delt med leserne av sin faste spalte i Israel Hayom (Israels største avis i opplag) og Jerusalem Post (Israels største engelsk-språklige avis).

– Det varmet hjertet og ga inspirasjon å oppdage at Israel har bred grasrotstøtte i Norge, og at venner av Israel har organisert seg selv i en effektiv og stadig mer respektert lobby, skriver Weinberg.

– Jeg møtte titalls nordmenn som står på stand og deler ut flygeblader om Israel, som skriver velinformerte leserbrev til forsvar for Israel i den stort sett fiendtlige norske pressen, og som driver lobbyarbeid opp mot parlamentarikere og regjeringsmedlemmer i støtte for Israel. MIFF har nærmere 7000 betalende medlemmer, og engasjerer mer folk på Facebook enn noen av de store politiske partiene i Norge, fortsetter Weinberg.

– Tro det eller ikke, skriver han til sine israelske lesere, Israel har virkelig mange hengitte venner der ute. Jeg var så imponert.

Weinberg gir også ros til vinklingen i MIFFs informasjonsarbeid, spesielt hvordan organisasjonen vektlegger historien til jøder i arabiske land.

  • Les hele Weinbergs artikkel her.

Samme dag som Weinbergs artikler ble publisert, tok den israelske journalisten Evelyn Gordon opp saken i Commentary Magazine. Hun siterer MIFFs redaktør Odd Myrland, og gir full støtte til å fremheve jødiske flyktninger fra arabiske land i Midtøsten-debatten.

Ifjor holdt den israelske seniorjournalisten Ben-Dror Yemini to foredrag på MIFFs Israel-konferanse. Også han ble imponert av MIFFs arbeid.

– Hos MIFF fant jeg ekte kjærlighet til Israel, i et land med høye prosenter av fiendtlighet til Israel, skrev han i sin avis Ma’ariv i etterkant.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart