Kom til MIFF Forum i Ålesund 12.-13. nov! Early bird-rabatt!

Vi trenger deg med på laget!

Bengt-Ove Nordgård, nestleder i MIFFs hovedstyre. (Foto: Privat)
Bengt-Ove Nordgård, leder i MIFFs hovedstyre. (Foto: Privat)

MIFF deltar på europeisk møte for Israel-organisasjoner

Denne helgen deltar Bengt-Ove Nordgård (bildet) og Conrad Myrland fra MIFF på første møtet i det som kan bli en ny europeisk allianse for Israel. Deltakere fra 15 land er påmeldt til konferansen i Wien.

I midten av juni mottok MIFF en invitasjon til å delta på en konferanse for Israels vennskapsorganisasjoner i Europa. Initiativtakerne til konferansen som avholdes i Wien denne helgen er vennskapsorganisasjoner for Israel i Tyskland, Sveits og Østerrike.

Er tiden inne for å etablere en europeisk allianse for Israel? De tyske, sveitsiske og østerrikske Israel-vennene mener at svaret er ja. Foreløpig er alliansen på idéstadiet, delegatene samles først og fremst for å utveksle tanker om idéen og nedsette eventuelle prosjektgrupper som kan jobbe videre med planene. Målet til arrangørene er formelt å etablere en europeisk allianse for Israel i 2015.

– Jeg ser fram til å treffe venner av Israel fra mange europeiske land, høre hvordan de tenker, hvilke utfordringer de møter og hvilke politiske og kulturelle miljøer de jobber i. Jeg er også spent på å høre om mediedekningen av Israel og Midtøsten i disse landene, sier Bengt-Ove Nordgård, nestleder i MIFFs hovedstyre. Han håper dette vil bli til gjensidig lærdom og inspirasjon for deltakerorganisasjonene.

Konferansen åpner med en festmiddag lørdag kveld, med deltakelse blant annet av Israels ambassadør i Wien Zvi Heifetz fra Israels utenriksdepartement.

På dagtid lørdag er det arbeidsmøter, før konferansen avrundes søndag kveld med fest i anledning 50-års feiringen til Österreichisch-Israelische Gesellschaft.

 

MIFF er storebror

I medlemstall er MIFF på mange måter en storebror for Israel-organisasjonene som har meldt sin ankomst til organisasjonen. Av organisasjonene vi kjenner medlemstallet til, er Deutsch-Israelische Gesellschaft den største med omlag 4500 medlemmer. Organisasjonene i Sveits og Østerrike rapporterer 2500 og 500 medlemmer. Til sammenligning har MIFF over 6800 medlemmer i Norge, et land med mye færre innbyggere.

Ingen av de andre organisasjonene har såvidt vi kan se en tilsvarende nyhetsdekning og aktivitet i sosiale medier. Flere av organisasjonene har lokalforeninger, men også her ligger MIFF i toppe med sine 20. Vi har fått en bekreftelse på at det er rett hva Vebjørn Selbekk skriver i sin nye bok:

«Størrelse på norsk pro-israelsk foreningsliv gjør […] Norge til en internasjonal stormakt når det gjelder Israel-vennskap.»

Konferansen blir avholdt lørdag kveld og hele søndag. Du kan følge oppdateringer fra helgen på Facebook-siden til Conrad Myrland, daglig leder i MIFF.

 

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart