NB! Mindre enn 90 ledige billetter til Gamle Logen onsdag kveld

Bestill din billett nå for å få plass, det vil ikke bli solgt billetter ved inngangen!

Stortingsrepresentant Hans Olav Syversen (KrF) på talerstolen i MIFF Oslo tirsdag 28. januar. (Foto: Tore Wilhelmsen)
Stortingsrepresentant Hans Olav Syversen (KrF) på talerstolen i MIFF Oslo tirsdag 28. januar. (Foto: Tore Wilhelmsen)

Stor interesse for MIFF-møter

Israel-venner strømmer til MIFF-møter i hundrevis. MIFF Oslo satte ny besøksrekord da stortingsrepresentant Hans Olav Syversen (bildet) holdt foredrag i forrige uke. MIFF Østfold fikk besøk av stortingsrepresentanter fra Ap og Høyre.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

MIFF Oslo måtte skifte møtelokale på kort varsel før møtet med stortingsrepresentant Hans Olav Syversen (KrF) i sist uke. En takplate hadde falt ned i det faste møtelokalet på Majorstuen Seniorsenter, men lokallagsleder Tore Wilhelmsen fant et alternativt lokale i Misjonskirken bare et langt steinkast unna.

– Det kom omlag 110 personer til møtet, noe som er ny besøksrekord i MIFF Oslo, sier Wilhelmsen. Det var hell i uhellet at møtet måtte avholdes i Misjonssalen, for det kunne blitt veldig trangt i Seniorsenteret med et slikt oppmøte.

– Syversen øste av sin kunnskap og alle var meget fornøyd med foredraget hans, forteller Wilhelmsen.

 

Stortingsrepresentanter besøkte MIFF Østfold

Også Bengt-Ove Nordgård, leder av MIFF Østfold, kan fortelle om et vellykket møte i forrige uke. Mandag 27. januar holdt Israels ambassadør Naim Araidi foredrag i lokalforeningen. Han talte i anledning Den internasjonale minnedagen om Holocaust og orienterte om den aktuelle situasjonen i Israel.

MIFF Østfold inviterte alle fylkets stortingsrepresentanter til møtet. Alle representanter svarte positivt på invitasjonen, og Stein Erik Lauvås (Ap), Eirik Milde (H) og Bengt Morten Wenstøb (H) møtte opp. I tillegg kom fylkeslederen for Østfold KrF.

– Før ambassadøren startet sitt foredrag ledet Reidun Bugge selve minnestunden hvor vi tente 6 lys for de 6 millioner jøder som ble drept under Holocuast, og i tillegg ett lys for de norske jødene. Bugge leste dikt skrevet av Holocaustoverlevende, mens et slideshow med noen- og sytti bilder fra Holocaust ble vist på projektor, forteller Nordgård.

Det var i overkant av 50 deltakere på møtet.

– Vi i styret i MIFF Østfold mener at dette var et av de mest vellykkede møtene vi har hatt i vår nyere historie. Mange av de fremmøtte var personer vi ikke hadde sett tidligere, sier Nordgård.

Ambassadør Naim Araidi (t.h.) blir tolket av Bengt-Ove Nordgård på møte i MIFF Østfold. (Foto: Privat)
Ambassadør Naim Araidi (t.h.) blir tolket av Bengt-Ove Nordgård på møte i MIFF Østfold. (Foto: Privat)

 

Ambassadøren i Stavanger

Mandag 3. februar talte ambassadør Naim Araidi i MIFF Stavanger. Her kom omkring 200 personer for å høre, forteller kilder i MIFF Stavanger.

Torsdag 30. januar talte Tore Wilhelmsen fra MIFF Oslo i MIFF Grenland. Her kom det omkring 70 personer på møtet, forteller Anders Rambekk i lokallaget.

Mandag 27. januar kom omlag 40 personer for å høre foredrag av Hallgrim Berg da MIFF Vest-Telemark ble dannet.

I løpet av de to neste månedene er det over 24 møter i MIFFs lokalforeninger over hele landet. Se hele oversikten her.

 

Kom til støttemarkering for Israel 29. november

Hillel Neuer fra UN Watch holder hovedtalen. Vakker musikk.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 12.500 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart